[]

Yanlış bilgiyi düzeltmeyen üniv. idari personeli

Merhaba,

Bir vakıf üniversitesine okutman olarak atandım. Birkaç ay oldu. Sgk hizmet dökümünü kontrol ettiğimde meslek kodunu yanlış girmişler. İnkılap Tarihi okutmanıyım, Türk Dili okutmanı yazıyor.

İnsan kaynaklarına gittim. Onu özlük işlerindeki bilmemne bey giriyordu. Ona söyleyin düzeltsin, önemli dediler. Sgk ile şaka olmaz, kurum için de çok önemli dediler.

Gittim yanına. Bilmemne Bey böyle böyle olmuş dedim. Tam düzeltelim diyecektim. Vay efendim ben ne geldiyse onu girdim, şunun bunu hatası. Dedim ki, önemli değil. Hesap sormaya gelmedim. Hata düzeltilsin yeterli.

Bu sefer başladı. Okutman okutmandır o sistemde. Öyle bir ayrım olsa zaten doğru girilirdi demeye. Haydaa. Bilmemne Bey, Türk Dili yazıyorsa İnkılap Okutmanı da vardır diyorum. Ya önemli bir şey değil o hata, bir şey olmaz diyor. Lan arkadaş, olur işte. Meslek tecrübe belgesi diye sgk'dan alıyor başka kurumlar. Adam bana sen Türk Dili okutmanıymışsın diyince sen mi çözeceksin sanki işi.

Dedim ki bizim için önemli. Diyor ki neden önemliymiş? Ya dedim sen bunu ne tartışıyorsun? Önemli önemsiz sanane. Yanlış var ortada, düzelecek. Neyi tartışıyoruz. Ne anlayacaksın akademik işlerden. Sen işini yap. Önemli işte bizler için. Tabi bu kelimelerle söylemedim de, anlattım şu şu sebepten bizimiçin önemli.

Bu sefer diyor ki, mail atın öyle bir meslek ibaresi ayrımı varsa düzeltirim. Pazartesi mail attım, hala dönüş yok. Dün odasına gittim, yerinde yoktu. Yardımcısına söyledim fırsatı oldu mu, ilgilenebildi mi? Bana dönüş yapsın dedim. Tamam dedi. Hala dönüş yok.

Şimdi doğrudan rektöre bağlı olduğumuz için sorunlarımızı rektöre iletiyoruz biz. Şeytan diyor git tüm ayrıntısına kadar anlat. Maliye bir inceleme yapsa kurum sıkıntı yaşar, benim kendimle alakalı yaşayacağım sıkıntılar olur, iş yapmaktan niye eriniyorlar, hemen niye savunmaya geçiyorlar, işi dıoğrusunu girmek, hadi hesap sormadık bari düzeltmekten erinmesin, ki yanlış yapmak insan içindir ama böyle olmaz hocam falan de.

Demesine derim, derim de, benle aynı görevi yapmış olan diğer arkadaşlar idari personelle vs. çok sorunlar yaşamış. Adam ben göreve başlarken bak diğer arkadaşalr pek iyi ilişkiler kuramamıştı. Sizin idare personelle ilişkileriniz iyi olursa sevinirim demişti. Daha 2. ayı dolmadan onla bunla atışıyor, şikayetlerle geliyor inibaı bırakmak da istemiyorum. Biraz daha bekleyeyim, attığım maili alıntılayıp cc'ye rektörü ekleyeyim diyorum. Ama o geçen sürede giren bana girecek yine. Beklemek de istemiyorum.

Herif sırf benim için önemli bu husus dedim diye gıcıklık yapıyor. Bir de akademik personel karşısında hep bir eziklikleri var.

Herneyse, ben herifi o gün gemileri yakıp odasında zaten dövecek noktaya geldim de sabrediyorum. Gidip ağzını burnunu kırmadan şu işi halletmezse ben ne yapayım sizce?

Bir de, sadece bu adam özelinde değil, saçma sapan kuralsızlığı kural şiar edinmiş burada herkes. Ucu bana da dokunuyor. Şikayet etsem, ki etmem muhakkak gerekirken (zira rektör hoca buradaki personelin lakayıtlığından bezmiş, herkee gerekirse soruşturma başlatırım işini yapmayanın göz<ünün yaşına bakmayın diyor. Rektörümüz cidden çok pratik, çok zeki ve klas bir adam. Adamın derdi şu personele rağmen adam akıllı kurumsallaştırmak kurumu. Her türlü yeniliğe açık, teknolojik olsun, kurumsal şeyler olsun herşeyi takip eden, çağı takip eden bir adam. ama bu tiplerle adamın emekleri de heba oluyor. kovsaq başkasını alsa onlar da böyle olacak. Çalışmayı sevmeyen bir milletiz vallahi.) ama işte benden önceki okutman arkadaşlarla aynı kefeye koyulurum endişesinden hiçbir şey yapamıyorum. Yani rektör hoca sanki biz hariç herkese tembihlemiş gibi bir durum var. Herkes işini yapmayanı şikayet etsin ama siz okutmanalr beni bezdirdiniz, siz gelmeyin anasını satayım gibi bir hava var ortamda. Sırf bu yüzden işlerin düzeltilmesini sağlayamıyorum. Ne yapayım sizce? Ben kuralsız gördüğüm herşeyi kayda geçireyim mi, resmiyete dökeyim mi? Alışkın değilim bu Türk Modeli çalışma şekline.

 
Üniversitede insan kaynaklarının akademik işlerle ilgisini anlayamadım ama benim önerim; üniversitenizin personel dairesi başkanlığı vardır, oraya resmi bir dilekçe ile başvurabilirsiniz.

"Böyle böyle" bir hata yapıdlığını farketmiş bulunuyorum. Doğru kodun "şöyle" olması gerekmektedir. Ekte ilgili programdan alınan diplomam bulunmaktadır. Gerekli düzeltmenin yapılması için ...
  • puc  (05.04.18 11:13:22) 
Kesinlikle dilekçe ile başvurun. Öyle sözle, maille iş yaptıramazsınız.


  • opucuk baligi  (05.04.18 11:44:26) 
birkaç yıl önce tanıdığım bir akademisyen tübitak'tan yurtdışı araştırma bursu (gibi, öyle bir şeydi sanırım) kazanmıştı. bütün evrakları vs. her şey hazırken, çalıştığı üniversitede işe giriş bildirgesine meslek kodu yanlış girildiği için sorun yaşadı ve bursu alamadı.

bu durumda mutlaka düzelttirmeniz gerekli, hem Sgk tespit ederse kurum sıkıntı yaşayabilir, hem de akademik hayatınızda karşınıza sorun olarak çıkabilir.
  • isyankar tosbaga  (05.04.18 11:46:45) 
ben yerinizde olsam elimden gelen her şeyi yaparım çünkü insanlar haklı olmasına rağmen alttan aldıkları için bu kişiler yetkilerin kendi ellerinde olduklarını sanıyorlar. bu düzen de böyle devam ediyor.


  • mayday  (06.04.18 10:46:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.