[]

İngilizcemi geliştirmemin bir yolu var mı?

Yıllardır ingilizcemi düzeltmeye geliştirmeye çalışıyorum. Ama hem kendimi disipline sokamadığım hem de Türkiye'den çıkıp yurtdışında bir yaşantının içine giremediğim için bir türlü olmadı. Ama sürekli iş fırsatlarını kaçırıyorum. En azından kendimi ifade edecek, çekinmeden yanlış da olsa bir konuşma yapabilecek kıvama gelmek istiyorum. Aşağıda durumumu birkaç başlıkta özetledim. Nasıl çözebilirim bu Ingilizce sorununu?

1. 9-6 çalışıyorum
2. istanbulda yaşıyorum.
3. yabancı arkadaşlarım yok.
4. daha önce kursa gitmedim. (kimse önermiyor)
5. bir iki app indirdim, yine başarılı olamadım.

 
ben vakit buldukça gill ablayı izliyorum faydasını gördüm. www.youtube.com

ayrıca biraz sanal arkadaşlıkların içine girmenizi öneririm. mesela üniversiteden bir arkadaşım benim önerdiğim interpals aracılığıyla çok insanla tanışıp ingilizcesini geliştirdi. iki tarafında kafasında "uu beybe beybe ben bununla biraz konuşup skype'da şov yaptırırım" düşüncesi yoksa gerçekten dil öğrenmeye geldiyse siteye, interpals çok faydalı bir site. ama başlangıçta genelde tipe bakılıp karar verildiği için insanın aklı kayabiliyor. interpalsdan hemcinslerinizle konuşmanızı tavsiye ederim bu yüzden.

ilk fırsatta yurt dışına çıkmanızı da öneriyorum. mesela gelecek tatilinizi ingilizce konuşabileceğiniz bir şehirde yapıp şehri yürüyerek, insanlarla tanışarak gezerseniz büyük faydası olur.
  • golgi aygıtı  (05.04.18 00:40:55) 
English cafe bulman lazım. Yani ingilizce konuşulan bir toplantı ayarlanacak, seviyene yakın kişilerle o toplantıda ingilizce konuşacaksın. Duolingo'nun eventleri oluyor böyle en basitinden.

Yine Duolingo'da düzenli olarak her gün en az 3-4 egzersiz yani en az yarım saat bilgisayardan egzersiz öneririm. Mobilde daha kolay, pc de biraz daha kapsamlı.

Bunun amacı kelime geliştirmek ve basit gibi gelen bazı kelimeleri unutmayı engellemek. Ayrıca tabi ufak da olsa gramere katkısı var.

Bol bol İngilizce dizi film izlemek. Ama atıyorum tutup da The Crown falan izleyip de Buckingham sarayı ingilizcesini anlamaya çalışarak değil. Rick and Morty gibi, The Simpsons veya American Dad gibi hem humor hem günlük yaşamda kullanılan yarı argo slang şeyler içeren diziler öneririm.

Dizileri belli bir süreden sonra ingilizce altyazılı, sonrasında da altyazısız izlemeye çalışın.

Ted konuşması falan diyenler olacak, bana sıkıcı geliyor açıkçası. İlgine göre ingilizce belgesel de olabilir, belgesellerde temiz bir dil kullanılır ekseriyetle.
  • bos gezenin bos ustasi  (05.04.18 00:43:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.