[]

Neden hiç kimse kimseyi cehenneminde yalnız bırakmıyor?

hep bir kurtarmacılık, bak o oyle olmazcılık, şöyle yapmalısıncılık, beraber yapalımcılık.. nerede gözüyaşlı insan görse orada bitmecilik vs vs.

sen kendini kurtarmışsın sanki bir diğeri kalmış.

iyi insan olmak mı sebebi?

 
Vicdan denilen şey bencilliğin ta kendisi. Başkasına bir şekilde yardımda dokunarak hem vicdan yahut ego tatmini sağlanır ve kişi mutlu olarak mutlu olma ödülünü sağlamış olur hem de belki niyeti öyle olmasa bile yardım edenin yardım edilene karşı olan üstünlüğü de aynı zamanda egoyu okşar. Her şeyin başı bencilliktir. Ancak yine de yardım etme, kötü gün dostu olma gibi durumlar faydalı bencilliktir bana göre, daha yaşanılası bir dünya için olmazsa olmaz.


  • siyah giyen adam  (05.04.18 00:50:06) 
umutko+100


  • selamun aleykum kitty  (05.04.18 01:09:01) 
yalnız bırakıldığın kültürler var. ortadoğu kültürü onlardan biri kesinlikle değil.


  • sen git ben geliyorum  (05.04.18 01:41:48) 
ama bu düşünce insanı takıntının dibine vurdurur. adını sanını duyurarak, göze sokularak yapılan yardımlar "gıcık" tamam da, yapılan iyilikleri de bu kadar sorgulamayalım bence.

"bir bahçeye giremezsen durup seyran eyleme
bir gönül yıkamazsan yıkıp viran eyleme" demiş yunus.
  • runagain  (05.04.18 02:37:15) 
Temelde bir başkasına faydalı olmanın insana verdiği bir haz var. Bu haz bir ihtiyaç olarak ortaya çıkabiliyor.


  • idexo  (05.04.18 10:11:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.