[]

E-Ticaret'i ne kadar sürede öğrenebilirim sizce?

Merhaba arkadaşlar,

Bugün bir mobilya firmasında E-ticaret Sorumlusu olarak işe başladım. Bu işi daha önce hiç yapmadım, yani yetiştirilmek üzere alındım. İşte fiyat güncellemeleri, stok kontrol,kampanyalar, siparişler, tabi bunun yanında Erp olarak Tiger falan var. Bugün mesela site kontrolü görevi verdiler. 250 entrylik listeyi 2 saatte kontrol edemedim. Daha bugün başladığım için normal de ileriki zamanlarda böyle yavaş olamam. Ama sezon da açıldığı için artık daha yoğun olacak.

Sizce hızlanır mıyım gittikçe? Nelere dikkat etmeliyim? Ortalama biri ne kadar sürede kapabilir veya bu işi yapanlarınız varsa ne kadar zamanda öğrendiniz? Görüşlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum. Tikler geleceek.

 
Datayla özellikle fiyatlarla çalışıyorken çok dikkatli olmalısın. ufak bir virgül hatası fiyatın yanlış yazılmasına bu da baş ağrımasına sebep olur (tecrübeyle sabit). Hızdan ziyade dikkat önemli.

Sistemi ERPyi kullanmayı öğrendikçe hızlanırsın zaten.
  • facebook  (05.04.18 01:06:47) 
@facebook Vallahi bu kadar dikkat isteyen bir işte hata yapmanın da bir o kadar kolay olması sanırım işin ironik kısmı. Hata yapmak işten bile değil. Noktalama işareti uyarısını dikkate alacağım. Teşekkür ederim.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (05.04.18 01:24:06) 
zamanla alışır hızlanırsın, bu sırada rahatlayıp boşlama yeter.

(bkz: hepsiburada'da 1 tl'ye satılan bilgisayar)
  • yuto  (05.04.18 03:03:18) 
@yuto Öyle zannediyorum.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (05.04.18 08:12:36) 
dikkate ve zamana ihtiyacın var sadece. sistemler artık facebook kullanmak kadar kolay.


  • retiredcolonel  (05.04.18 17:31:06) 
@retiredcolonel İki gündür site kontrol ediyorum da kolay gibi geldi dediğin gibi. Sanırım 1-2 aya ihtiyacım olabilir.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (05.04.18 23:33:46) 
Uzman ama yaptığı işi ilk defa yapıyor. Çok komik degil mi ya. Neyse Python falan öğren amelelik işini bayağı azaltır ufak tefek botlar.


  • Jimmy McNulty  (06.04.18 00:12:30) 
@Jimmy Mcnulty Haklısınız, işi ilk defa öğrenen biri olarak "Uzman" kelimesini kullanmak doğru olmaz. Sorumlu olarak değiştirdim. Tecrübeli olunca kullanırım artık :) Seo falan yok işin içinde. O yüzden öyle Ad Sense, Python falan gerekmiyor. Mağaza açma kapama, site kontrol, stok yönetimi gibi şeyler var.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (06.04.18 20:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.