[]

yemek yapmayi ogrenmek

epey detayli anlatan youtube sayfasi onerebilir misiniz?
ozellikle sebze yemekleri aslinda.
bir de buharda sebze pisirip yiyor musunuz? buharda hangi sebzeleri yapiyorsunuz? karnabahar, asparagus, brokoli? baska ne eklenebilir? buhar tenceresi kullaniyorsaniz hangisini?


 
Ikea'dan aldığım açılır kapanır metal bir aparatı su kaynayan tencere üstüne koymak suretiyle yapıyorum ben.
Karnabahar, brokoli genelde.
Benim bakış açım, çiğ de olsa yiyebileceğim hemen her şeyi buharda pişirebilirim.
  • sopiro  (04.04.18 08:52:52) 
Youtube sayfasi icin "The happy pear" onerim olacak. Vegan olduklari icin genelde sebze yemekleri yapiyorlar, kisa surede ve yari pismis yari cig gibi ^^

www.youtube.com

Buharda sebze icin ben de sopiro'nun dediginden kullaniyorum.

www.ikea.com

Saydiklarinizin disinda havuc, biber, bruksel lahanasi, ispanak, kabak da pisirdigim oluyor bu aletle. Tabii hepsinin pisme suresi farkli, ben cok yumusak sevmedigim icin normal suresinden daha az az tutuyorum ayrica.
  • lamira  (04.04.18 09:54:21) 
Buharda pişirdiklerim de olur ama normal sebze yemeği aslında çok kolay:
* soğan doğra
* Zeytinyağında soğanı (ben öldürmüyorum) iki tur kavur
* İçine sebze at
* Yakışıyorsa üzerine domates,
* İsteyen kırık pirinç veya bulgur atar bir fincan
* domates koymayacaksan biraz su
* Tuzu koy, bir tur karıştır
* yapraklı sebzeler 10-12 dakika, etli sebzeler 15-20 dakikada tamamdır.
  • SiyamkedisiZorro  (04.04.18 10:51:04) 
buharda sebze yapmak çok kolaymış. içinde su kaynayan bir tencerenin üstüne aparatı ya da süzgeçi koyup içine sebzeleri koyuyorsun ve kapakla kapatıp sebzelerin yumuşayarak pişmesini bekliyorsun. bu kadar.


  • pinkpeony  (04.04.18 10:53:03) 
Buharda tum sebzeler rengini kaybetmeden pisirilince,yag-limon suyu ve biraz baharat ile yenilir hale geliyor. Patates, havuc, brokoli sanirim en cok pisirdiklerimden. Yazin grill tavada pisiriyorum sebzeleri daha cok. Ama buharda kuskonmaza karsiyim, cok az pisirilmesi gerektiginden oluyor kuskonmaz.

Sebze yemegi yapmanizin en kolay ve ucuz yolu, Turk usulu yag-salca-soganli karisim. Bu nedenle, bence Türkiye´deki youtuberlara bakin. Yoksa hindistancevizi sütüdür, masala curry sosudur derken, markette cok kolay bulamayacaginiz malzemelerden yapilmis sebze yemekleri cikabilir karsiniza.
  • buf-e kür  (04.04.18 13:30:01) 
bir de stir fry yöntemi var hızlı ve pratik, yine istediğin sebzeleri vok tavada az yağla ve yüksek ateşte soteliyorsun arada çeviriyorsun, ayrıca illa vok tava kullanmana da gerek yok teflon tava da iş görür, youtubea yazdığında birçok video çıkar


  • freebird5406_2  (04.04.18 13:33:43 ~ 13:37:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.