[]

Komşu sorunsalı ?

yan apartmandan adam benim bahçeme bakan duvarı kırıp pencere yapmış. daha önce benden izin istemişti ben izin vermemiştim. Şimdi kafasına göre duvarı delip açmış pencereyi.

Bu dediğim duvar adamın binasının yan tarafı yani orada başka hiç kimsenin penceresi yok. Resim ekleyeceğim tam olarak anlaşılması açısından.

Sinirli bir yapıya sahibim şimdi ben bununla düzgün konusamam birbirimize gireriz
Nereye şikayet etmem uygun olur

edit foto ekledim daha öncede ufak ufak delikler acıp baca cıkarmıstı hıyar duvarda gorebilirsiniz

 
duvarın sahibi sen misin?


  • probiyotik  (03.04.18 22:36:03) 
abi haklarına iyi bakmak lazım hakikaten.

edit : boşver abi sen hak mak. bam bam.
  • güneyli çocuk  (03.04.18 23:15:52 ~ 04.04.18 20:46:43) 
arsasının sınırı o duvarsa oraya pencere açamaz. belediyeye şikayet edeceksiniz. o pencerenin önünü bir duvar ya da levhayla/perdeyle kapama hakkınız var. ama, aman aman resmi yollar! belediyeye şikayet!


  • runagain  (04.04.18 05:07:38) 
küçük bir pencere, belli ki orda rutubetli falan bir odası var onu havalandırmak istiyor. belediye ilgilenir resmi şikayet halinde kapattırır da, ama gerçekten kötü niyetli mi bakmak lazım. yani ihtiyacı varsa size de zararı yoksa ses etmeseniz?


  • prodeq  (04.04.18 09:14:15) 
Cephede başka pencere olmadığına göre duvar tam sınırda, yani siz de oraya bir bina yapsanız duvarı komşuya yapıştıracaksınız.

Yasal olarak hakkı yok, ama keşke size sorduğunda izin verseydiniz. Belli ki bir havalandırma penceresi, hani büyük bir oda penceresi olsa rahatsız olurum dersiniz eyvallah.
  • John Bloor  (04.04.18 11:54:08) 
benim evin 2 tane çıkışı var bir tanesi orada ve hep orayı kullanıyorum şezlong var güneşleniyorum orası benim çokca kullandığım bir yer. daha öncede kendi kafasına göre açmaya kalktı ben fark ettim izin vermedin yoksa ilk etapta böyle böyle bir düşüncem var demedi. bende acımasızlıgımdan değil tamam hava almaya calısıyor eyvallah fakat bunu evi tutarken dusunecek daha öncede orada kiracı vardı böyle bir şeye yeltenmedi gidipte odunda yakmadı evinde.. dikkat ettiyseniz aynı duvardan boruda çıkarmış benim bahceyi bembeyaz duman içerisinde bıraktı şu mevsimde..

@runagain @prodeq @john bloor özellikle teşekkürler olarak yanıtı dile getirmişsiniz sağolun.
  • Aşk Adamı  (04.04.18 20:33:45) 
Bitişik nizam yapılacak bir yapının bitişik olan cephesinde havalandırma ihtiyacı olacaksa şöyle yapılır ;

bilalsavasdotnet.files.wordpress.com

Daha güzel foto bulamadım idare edin, o cepheye bakan çok daireli yapılarda bu havalandırma boşluğu genişledikçe genişler.
  • John Bloor  (05.04.18 11:48:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.