[]

yalnız ölecek olmak

bu durumdaki arkadaşların hisleri nedir?

uc kuluvalla okuyanımız olmayacak be.


 
herhalde bi bakım merkezinde filan ölürüm diye düşünüyorum
"uc kuluvalla okuyanımız " meselesini tam anlamadım
hasta yatagında yatan kişi için uc kuluvalla okuyan olmaz, hastanın başında yasin veya inşirah filan okunur. ya da hatim okunur uzun uzun yatacaksa.
uc kuluvalla mezardaki ölüye okunur.. köyde mezara koyulursam sülalemin arkadan gelenleri okur, yok şehirde yaşayan yiğenlerin filan bu şehre gömülsün derlerse onlar okur. ben nasıl gidip dayıma, dedeme okuyorsam onlar da okur diye düşünüyorum.
  • niye ama  (03.04.18 20:41:00) 
jrr+1
her türlü yalnız öleceğiz. arkandan okuyanın olsa ne olur olmasa ne olur. bu tür şeylere kafayı takmaktansa anın tadını yaşamaya bak hocam.

  • MtKrt  (03.04.18 20:45:01) 
ben öldükten sonra arkamdan küfür mü edilmiş, kuluvallah mı okunmuş, pek umursayabileceğim bir noktada olmayacağım. ivan ilyiç'in ölümü'nü okuduktan sonra ölüm anksiyetem tavan yaptı, sonra uçtu gitti. iyi ki okumuşum.


  • nice tnetennba  (03.04.18 22:32:43) 
valla ben nerede bir mezarlık önünden/yanından geçsem, selam vermeden ve dua etmeden geçemiyorum. anacığım istanbul'a geldiğinde mecidiyeköy'deki rum/ermeni mezarlıklarının önünden geçerken dahi dua okuyordu :) kadıncağız haçları filan görmüyor bile, ne bilsin...

etrafında insanlar olsa bile yalnız öleceksin! ölümü yaşayan sensin. ve illa ki birileri çıkar üç kulvalla okuyacak, bir de elham eklerler hatta.
  • runagain  (04.04.18 05:11:04) 
Yalnız ölmek çok umrumda olmaz, eğer birazcık korkacaksam evde kaza geçirip hareketsiz kalmak, kimseye ulaşamamak ve yavaş yavaş acı içerisinde ölmekten korkabilirdim ama şunu yazarken bile çok korkunç gelmedi.

Öteki taraftan sıkı bir transhumanistim ve insanlığın ölümü eninde sonunda tamamen yeneceğini düşünüyorum. O zamanı görebilmek için sağlığıma dikkat edip para biriktiriyorum.
  • cleric  (04.04.18 11:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.