[]

az bilindik isme sahip olmak ve hitabet ile ilgili

selamlar, az bilindik bir isme sahibim. ismim kürtçe ve kürtçe yapısından ötürü ismim tam olarak yazıldığı gibi okunmuyor. haliyle nasıl seslendirildiğini duymayan kişiler önce yazılı olarak bir yerde görüp sonra bana hitap ettiğinde yanlış hitap ediyor (mesela adım atıyorum kavem olsun, direk okununca "kavem" ama asıl okunuşu kağvem olması gerek gibi.)
buraya kadar ok. benim bir sıkıntım yok ama aynı kişiler daha sonra doğru telafuzunu duydukları zaman "ya nasıl söyleniyor tam olarak kavem mi kağvem mi" diye sorunca "doğrusu ikincisi ama canın nasıl istiyorsa söyle fark etmez" diyorum.

soru: "istediğin gibi söyle" demem beni o kişi karşısında kötü gösterir mi? sosyal arkadaşlarım ve onların arkadaşları için değil de profesyonel iş yeri ortamı için soruyorum. sonuçta yeni tanışmışız yani. bu "sayın demenize gerek yok sadece ismimle hitap etsen yeter" demek gibi sayılmaz. daha başka.

edit: kavem-kağvem örneği tam olmamış gibi. yani aslında gerçek ismimde iki durum arasında tonlama farkı epey belirgin.

 
hahah :) bende de öztürkçe ilk ismim ve iki ismim var. ilkini hep değiştiriyorlar kafaya göre, düzeltince hangisini kullanıyorsun diyorlar. fark etmez diyorum, hatta ikincisi diyorum bazen.

bir noktadan sonra da düzeltmiyorum bile :)
  • passion rules the game  (03.04.18 20:23:25) 
kamil? kamil demiyoruz, kaağmil diyoruz (ancak bu kadar latinize edebildim telaffuzu ^^)

buna benzer bir ismin mi var? az bilindik olması farketmez, öğreniversinler bir zahmet beraber çalışacaksanız. hem akılda kalıcı bir tanışma olur ^^
  • dafaisss  (03.04.18 20:32:19) 
@dafaisss, haha evet kamil örneği de uygundur :)


  • lucky strike  (03.04.18 20:34:10) 
istedigin gibi soyle demen, telaffuza pek takmayan rahat bir kisi izlenimini uyandirir bende.


  • tomcruise  (03.04.18 20:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.