[]

yöneticinize/patronunuza olan güveninizi ne etkiler?

hangi olaylar, durumlar veya özellikler sebebiyle yöneticinize/patronunuza güveniyor veya güvenmiyorsunuz?


amacım aranızda geçmiş olan ve güveninizi etkileyen spesifik olayları öğrenmekten ziyade daha genel sebepleri öğrenmek. tikler düzenli olarak gelir, şimdiden teşekkürler.

 
bir şeyleri sen mutsuz olduğunu belirttiğinde değil, rest çekip tehdit ettiğinde yapıyor olması bir numaralı güvensizlik sebebidir, eski işimden bu yüzden ayrılmıştım.


  • varos cloudstrider  (03.04.18 20:05:06) 
Birkaç sebep sayabilirim :

1. Bulunduğu konumun sorumluluk ve gereksinimlerini karşılayamıyor ve buna rağmen sürekli ahkam kesip insanlara üstünlük sağlıyorsa.
2. Çalıştığınız departmanda gözönünde bulunan sorunları çözmek için elinizden geleni yapıp sonuç alamadığınızda ve bunu rapor olarak ilettiğinizde ilgilenmiyor, çözüm üretmiyorsa.
3. Kendi rahatını departmanın sorumluluk ve performansının üzerinde tutup asıl derdi işlerin bir şekilde yürümesi, başının ağrımaması ise
4. Size hakkınız olan değerlendirmeleri vermeyip mantıksız değerlendirmeler yapıyor ise.

Bu yazdıklarım yöneticime dair güven, ciddiyet ve saygımı etkiler. Baktım karşımda böyle biri var, işleri yapar karşımdakini de siklemem.
  • burka  (03.04.18 20:14:01) 
sözkonusu işi, bir yönetici olacak düzeyde bilmemesi ve bunun üstünü de yönetici olduğunu ön plana çıkartarak gidermeye çalışması.

ani bir mesai terki, izin gerektiren durumlarda fazla didiklemesi.

neyi yönetiyor bu yönetici genel sormuşsunuz da; mesela alt uzmanlık alanları olan bir sektör sözkonusuysa; bilmediği bariz olan şeylerin ayrıntılarına karışması.

sonuca ulaşmaya çalışmak yerine sorun çıkan kısımlarda debelenmesi, suçlu araması vb.

ekip çalışması şeklinde bir iş yapılıyosa; ekibin sivrilen uçlarını dengeleyememesi, taraf tutması da denebilir buna kabaca.

şöyle bir okudum da; galiba "yönetici" denilen şeyin informal tanımının zıttını yazmışım ^^
  • dafaisss  (03.04.18 20:37:27 ~ 20:43:24) 
ben de güvenmem çıkıp peygamberliğini ilan etse güvenmem.


  • rayde  (03.04.18 21:17:36 ~ 21:17:55) 
anladığım kadarıyla herkes şikayetçi ve kimse güven duymuyor :)

teşekkür ederim arkadaşlar yeni cevaplara açığım.
  • a darkness coming  (03.04.18 22:20:57) 
olumsuz sebeplerden bahsedilmiş, az çok aynı şeyler tekrarlar durur zaten. ben güveni olumlu etkileyen sebeplere odaklandım:

* eleman tecrübesi önemsenmeden fikir alışverişinde bulunulması
* ayrıcalık gözetmeksizin adil ve nazik davranılması
* tüm çalışanların önce insan sonra çalışan olduğu bilincine sahip olunması
  • evde liyakat kalmamis  (03.04.18 23:54:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.