[]

Midi Klavye Önerisi

Selam,

Depeche Mode, Cure falan tarzı takılmak istiyorum. Müzik altyapım falan yok, tamamen deneysel olacak yani.

Önerebileceğiniz var mı? Max 1200 TL falan bütçem.

 
novation impulse 61 ikinci el.


  • alperz  (03.04.18 19:40:59) 
@alperz, hocam hiç anlamadığım aletin ikinci elini almak korkutuyor beni. Yok mudur daha ucuzu, yeni başlayan birine?


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (03.04.18 19:42:41) 
kastettiğin türde midi klavye sadece kontrolcü, yani bilgisayara bağlamadığın sürece ses çıkmaz. bağladığın bilgisayarda kullanacağın daw vasıtasıyla müzik yapabilirsin. klavyeden çok daw önemli, parayı ona verip kullanmayı öğrendikten sonra bilgisayar klavyesiyle bile yaparsın istediğin müziği. daw öğrenmeye uğraşamam, tutorial izleyemem diyorsan klavyenin bir işe yaramayacağını bilmende fayda var.

sus ve sadece öneri yap diyorsan novation launchkey 49 mk2 diyorum.
  • Bruce  (03.04.18 19:47:02) 
ucuz etin yahnisi yavan olur.


  • alperz  (03.04.18 19:50:38) 
@Bruce, asla. Daw nedir desem? Macbook pro işimi görür mü?


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (03.04.18 19:51:59) 
1200 lira fena bütçe değil fakat aradığınız şey midi klavye olmayabilir.

Midi klavye diğer arkadaşların da dediği gibi başka bir ses modülü/kaynağını kontrol etmeye yarayan %99 içinde ses barındırmayan cihazlardır. Depeche Mode tarzı sound'lar için analog synth nedir ne değildir araştırmanız lazım, arturia'nın çok başarılı depeche mode'un zamanında kullandığı cihazların emulasyonları var pc/mac için midi klavye ile kullanılabilinir.

Tamamen deneysel violator çıkmaz ama söyleyeyim :) verem olacağınıza basit eğitimini alın daw/prodüksiyon ve müzik teorisinin.


Ben açıp bama güme vuracam ses çıksın arkadaşım derseniz de 1200 liraya ikinci el bir synth/workstation alabilirsiniz roland juno di, korg x50 gibi 5 sene evvelin giriş segmentleri o civarda fiyata çıkabilir, bilgisayar falan uğraşmadan açtığınız gibi çalarsınız.


~Macbok Pro fazlasıyla işinizi görür şimdi gördüm yanıtınızı Logic Pro X kurarak güzel bir midi kontrolcü ile bir kaç ay içinde eheheheh diye tepki vereceğiniz şeyler yapabilirsiniz.
  • hedep  (03.04.18 20:05:03 ~ 20:06:03) 
o zaman şöyle olabilir: 49 tuşlu dandik bir midi klavye al. dümdüz. mesela m-audio keystation 49

sonra korg collection paketini al: korg.shop

bir de studio one satın al. bir de 2 çıkışlı ses kartı al. bir de focal spirit kulaklık al. 1200'ü çok geçtik ama ayarla işte bir şeyler.
  • alperz  (03.04.18 20:17:21) 
alperz ve hedep bu konuda usta, onlar ne derse o.

daw digital audio workstation demek, dijital ses işleme yazılımlarının genel adı. şimdi onlar yalayıp yuttukları için basit bilgiler bu adamların seviyesi değil. şu videoyu atlaya atlaya da olsa izle, daw nedir anlayacaksın.
www.youtube.com
  • Bruce  (03.04.18 20:20:46 ~ 20:24:20) 
Özelden yazıyorum @hedep.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (03.04.18 20:55:19) 
Bu kardeşiniz New Order'dan Blue Monday çalmasın mı yani :(


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (03.04.18 20:57:39) 
@Bruce'un dediğine katılıyorum, aynı hevesle başlayıp aynı yollardan geçen birisi olarak benim de çeşitli kontroller'leri satmışlığım var.

hatta ilk alıp sattığım ürün korg nanokey 2 idi, sattığım adamın stüdyosu varmış fakat şehir dışında olduğundan dolayı bir proje için taşınabilir bir şeye ihtiyacı olduğundan ürünüme ulaşmıştı, götürdüm adam ürünü denedi ve ürünün potansiyelini o gün anladım. yani sonuç olarak olay üründen ziyade kişinin yetenek ve eğitiminde, 50 liralık mediamarkt kalvyesinde eğitimi halledip, sonra girişmeli bu işlere.
  • zebragibi  (03.04.18 22:27:47) 
piyano/klavye çalmayı öğrenmen gerekecek :)
sonra bir müzik programı seçip onda mesai harcaman gerekiyor. işletim sistemine göre değişiyor programlar.
macbook pro var ise logic pro x kulanırsan yardımcı olurum. türkçe kaynaklar da var.
açıkçası midi klavyenin hiçbir önemi yok, gidip de sahne için üretilmiş bir cihaz alma o kadar paraya, evde takılacaksın sonuçta. hiçbir özelliğini kullanmayacağın alete para verme. piyanist olmadığın için tuşenin de bir önemi olmamalı senin için.
işin zor, hem enstrüman ile uğraşacaksın hem de program ile. kısa vadede sonuç bekleme.
  • nocturness  (04.04.18 03:19:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.