[]

kahve öğütücü sorusu-hangisi?

bu ikisinin farkı ne, manuel olan niye daha pahalı?
french press için öğüteceğim. tchibo'nunkinde ayar olduğu yazıyor ama öbüründe yazmıyor, evrensel bir ayar mı var yoksa her makinada "french için filtre için" diye ayar mı var?

www.hepsiburada.com
www.tchibo.com.tr

100 liradan fazlasını vermeyi düşünmüyorum şu anda, elde de yapabilirim benim için sorun değil; asıl önemli olan daha az yer kaplaması. iş yerine alacağım, günlük 25-30 gr. öğütücem en fazla. alternatiflere de açığım.
teşekkürler...

 
manuel olan kullanılan malzemeden dolayı daha pahalı (metal aksam, seramik iç yüzey).

manueli tavsiye etmiyorum, çünkü hem uğraştırır hem de öğütme derecesi yok yani hangi incelikte çekeceğine sen karar veremiyorsun; espresso için büyük, filtre ve mokapot için kalın bir toz elde edebilirsin.

sinbo'daki ise metal bıcak öğütücü barındırıyor. sadece kahve değil baharat da öğütebiliyor. görüne o ki bunda da öğütme dereceği yok. tek boyutta kahve elde ediyorsun. bıcak(metal) kahve çekirdeklerindeki yağlı etken aromayı az da olsa absorbe edecek, bozacaktır. hiç bir şekilde metal aksam önermem.
ama illa ikisi arasında tercih yapılacaksa sinbo'yu alırım.

ancak şunu kullanıyorum 1 yıldır ve önerim bu olacak; www.webdenal.com

önerdiğim ürün metal bıcak öğütücülü değil metal kendi patentli bir sistem. 8 farklı öğütme derecesi var ve böyle olunca da espresso, filtre kahve, moka pot için doğru kıvamda kahve öğütmüş olabilirsin.
  • Fayfa  (03.04.18 16:23:16 ~ 16:25:09) 
İşin gurusu değilim ama bildiğim kadarıyla manuel olan Simbo'da metal bıçak var ve bıçaklarla kahveyi aslında öğütmüyor parçalıyor. Bu da kahvenin tadının istenilen mükemmellikte olmasına etki ediyor. Manuel olanda öğütme işlemi seramik silindirlerle yapılıyor bu da kahvenin tadına minumum etki ediyor. Yani biri öğütürken diğeri aslında parçalıyor. Öğütücü o yüzden daha pahalı olabilir.


  • Dr_Stat  (03.04.18 16:23:24) 
Tchibo olan kahveyi dişliler arasından geçirip öyle öğütüyor, dişlilerin arasındaki mesafeyi ayarlayabildiğin için daha homojen bir tane boyutu elde edersin.

Sinbo ise hızlı dönen bir bıçak sayesinde öğütüyor çekirdekleri. Bu tarz makineler genelde pek önerilmez çünkü bıçak parçaladığı için elinde en inceden kalına geniş bir yelpazede çekilmiş kahve ile kalırsın. Filtre kahvede felan bu daha kabul edilebilir ama French presste güzel olmaz, hatta ne kadar çektiğine göre bardağının dibinde telve bile bırakabilir.

Ben başka bir markanın manuelini kullanıyorum. En büyük dezavantajı kahveyi öğütmek 1-2 dk sürüyor (ne kadar ince o kadar uzun), yani uğraştırıyor ve birden fazla kişiye yapacaksan daha çok uğraş. Her kahve içeceğimde çekerim sorun olmaz dersen öneririm.
  • Haldamir  (03.04.18 16:30:23) 
@Fayfa, tchibo'nunkinde öğütme derecesi var ama espresso ve filtre kahve diyor, french için uymaz mı ikisi de? ya da arayışımda illa french press ayarı olanlara mı bakayım? yoksa direkt french press ayarı diye bir şey yok mu?

önerdiğini birkaç yerde daha gördüm ama şu anda o parayı vermeyi düşünmüyorum, ilerisi için aklımda olsun, teşekkürler.

@haldamir, gönder gelsin.
  • Bruce  (03.04.18 16:32:16 ~ 16:33:23) 
Ekleme yapayım, en iyi olanlar hem elektrikli olup hem dişli olanlar. Fayfanın paylaştığı mesela. Makinelere bakarken anlamanın en iyi yolu, tek hazne var ise yani öğütülmüş kahveyi koyduğun yerden alıyorsan kötü. Çekirdekleri yukardan koyup aşağıdan alıyorsan iyi.


  • Haldamir  (03.04.18 16:33:34) 
kahhve.com

Benim kullandığım bu, çok süper değil ama kötü de değil. İhtiyacımı görüyor.
  • Haldamir  (03.04.18 16:36:44) 
sinbo'nunki bir çeşit blender. çekirdeği koyup çalıştırıyorsunuz. bıçakları sayesinde çekirdekleri parçalıyor. ne kadar uzun çevirirseniz o kadar ince olur. kalın olsun diye az çevirirsiniz, kimi kalın olur, kim ince olur, kimi hiç kırılmaz.

öteki mekanik. eze eze öğütüyor. bir vida ile dişlilerin arasındaki mesafeyi ayarlayabiliyorsunuz.

ama mekanik değirmen alacaksanız tchibo'yu falan boşverin. bu işin piri sözen'dir. fiyatı da ucuzdur.

kahhve.com
  • kibritsuyu  (03.04.18 17:04:49) 
manuel değirmenin kralı sözendir. sinbo öğütmez parçalar. Dr_stat +1

www.kahveler.net
  • vassal  (03.04.18 17:16:06) 
sinbo çoğunlukla pişman eder. tchibo dan aldığına pişman olman çok zor. delonghi kg öneririm. köşeli olan. 4 senedir kullanıyorum tık yok. daş gibi alet. parayı verirken acıdım ama asker gibi.

aha bu

www.webdenal.com
  • tukenmez adam  (03.04.18 19:28:11 ~ 19:29:28) 
Evrensel bir ayar yok. Mokapot icin ayri, Türk kahvesi icin ayri, filtre kahve icin ayri ayar gerekir. Duzgun olmayan, piyasada cokca bulunan "ogutuculer" genelde ogutucu degil, kesici oluyor ve kahveyi rezalet bir hale getiriyorlar, smoothie makinesi gibiler. Tchibo´nunki diger linktekine gore biraz daha duzgun duruyor. Sanirim kucuk Hariolar da ayni fiyat bandinda. Onlara da bakin derim. (Gonul ister ki mahlkönig önerelim.)


  • buf-e kür  (03.04.18 19:38:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.