[]

Ahşap Kapı Onarma

Eski tip bir ahşap kapı var diyelim.
işaretli alt kısmı nemden çürümüş, hatta ince kısım erimiş arka taraf gözüküyor diyelim.
bu kapı nasıl onarılır. ahşap macunu çekmek istesek arkası boş, nasıl olacak da olacak?



i.hizliresim.com

 
ince kısım dediğiniz muhtemelen kontraplak, kalın kısmı da çerçevesi. iki kısmı da değiştirip zımpara ve boya ile halledilebilir ancak zahmetli olacaktır. elinizden gelmiyorsa kolay kolay da bir usta bununla uğraşmayacak.
amerikan tipi denilen panel kapıların fiyatları makul denebilir (bütçenizi bilmiyorum tabi) ama tamir yerine değişikliğe de gidebilirsiniz (istanublda 550 TL ye yapılıyor)

  • kisa  (03.04.18 14:04:06) 
Eğer alttaki 4 cm kalınlığındaki ahşap da bir problem yoksa (ki olmaz kolay kolay) ortadaki kontraplak komple değişilerek ya da yama yapılarak onarılabilir.

Elinizden gelmezse bunu yapacak usta bulmak çok zor, kimse uğraşmak istemeyecektir.

Tarif edeyim;

Orta iç kısımdaki kontraplakın aynı ölçüsünden kestirip üzerine olduğu gibi yapıştırabilirsin. Çerçeve ile arasında mesafe farkı olduğu için hiç sırıtmaz, orta göbeğe şak diye oturtup eskiyi içeride altta bırakın.

Amerikan kapı meselesine gelince, tek bir kapı değişmek pek mantıklı olmaz. Diğer kapılar farklı olacağı için sırıtır. Ayrıca sayın @kisa'nın dediği gibi 550 TL yüksek bir rakam amerikan kapı için.

Adamlar hazır boyalı ambalajlı kapıyı 245 TL'ye satıyorlar. www.ahmetefe.com.tr

Montaj da 100 TL olsa işinizi görür.
  • John Bloor  (03.04.18 15:23:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.