[]

spordan sonra neden uyuyamiyorum?

Herkese selam,

Ne zaman aksam vakti spor yapsam gece uyuyamiyorum. Bugun aksam 9-10 arasi spor yaptim, su an saat 12 olmak uzere ama benim zerre kadar uykum yok. Sabah da erken kalkmam lazim.. Spordan sonra ilik dus, papatya cayi vs denedim ama ise yaramadi.

Size de oluyor mu boyle? Uyuyabilmek icin ne yapmam lazim? Hadi bi uyutun beni.

Tesekkurler.

 
spor öncesi herhangi bir performans artırıcı kullanıyor musunuz? bu tür ürünler yüksek doz kafein içerdikleri için uykusuzluk yapıyorlar.


  • flexin  (02.04.18 09:51:28) 
Spor yapmanın gece geç saatlerde aslında önerilmemesinin nedeni; gece vücudun dinlenme zamanının başlıyor olmasıdır. Vücudun tüm fonksiyonları yavaşlar ve kendini uykuya hazırlar. Bu süreç içinde spora başlanırsa, vücut yeniden harekete geçip dinçleşecektir. Bu nedenle, gece spor yaptıktan sonra kişinin tekrar uyku durumuna geçmesi uzun bir zaman alabilir

Kaynak www.diyetkolik.com
  • €xpolerer  (02.04.18 09:51:57) 
@flexin hayir kullanmiyorum


  • cocuklugundan optum seni  (02.04.18 09:54:06) 
Spordan sonra adrenalin ve kortisol seviyeleriniz uyumanıza engel oluyor olabilir. Spor boyunca su tüketmeye ekstra özen gösterin ve idmanlarınızı mümkünse uyumayı planladığınız zamandan 3-3.5 saat öncesine almaya çalışın.


  • cmertd  (02.04.18 10:24:22) 
vücut ısısıyla da alakalı bir durum. soğumanız gerek. spordan eve dönüş yolunu uzatın. olağanca yürüyün. vücut kendini rolantiye alsın. ben geç yaptığım bütün idmanlardan sonra uyuma güçlüğü yaşıyorum.


  • hemsta  (02.04.18 10:28:19) 
Ben de 9-10 arası spor yapıyorum, 12de uyuyorum, hatta bayağı uykum gelmiş oluyor.

Sanırım vücudun adapte olması gerekiyor. Benim her zaman aynı saat olduğu için (9-10 saatine geçeli 2 aya yakın oldu) vücudum alıştı, o yüzden yatar yatmaz uyuyorum.

Tavsiyem: spordan sonra sıcak bir duş al, daha duştayken zihinsel ve bedensel olarak gevşemeye ve rahatlamaya başla, zihnini boşalt. Yatınca da 5dk meditasyon yap. Ben uyuyamazsam meditasyon yapıyorum, iki dkda ağırlaşıyor göz kapaklarım. En temel yöntem: rahat bir pozisyonda, hiçbir şey düşünmeden nefes alış verişine odaklanıyorsun sadece.
  • peggy  (02.04.18 10:50:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.