[]

yabancılara karşı nötr hissiniz nedir?

artık at hırsızı mıyım, hüsn-ü kuruntum mu bilmiyorum ama karşı cins birine merhaba falan desem, bir şey bile sorsam kendimi sapık gibi hissediyorum. yani tamam kezbanlık bir yana çevre manyak dolu, hak da veriyorum ama yolda birinin arkasından yürürken dahi rahatsız olmasın diye kısa mesafe düz koşu yapmaktan forma gireceğim.

yurtdışında bu tip şeyler daha kolaydı, herkes gayet sıcakkanlıydı. türkiye'de sanki ana avrat sövmüşüm gibi geliyor bazen. biri bana dediğinde ben direk normal karşılıyorum ama aynı şeyi yapınca tepkiler garip.

sorun benden ötürü mü senden ötürü mü? silecem mi meseneden bu tip işleri?

danke.

 
Senle ilgisi yok, tamamen ülkeyle ilgili. Yabancı ülkedeyim sıcak davranan adamlara karşı kendimi kollama zorunluluğu hissetmiyorum. Tamamen o an kötü bir şey olsa polisin devletin benim yanımda olacağı hissiyatını veriyor şehir. Ki onlara yabancı olmama rağmen.


  • selamun aleykum kitty  (01.04.18 20:58:39) 
senin bu tarz birkaç duyuruna daha gelmiştim biraz fazla takıyorsun sanki. evet böyle bir şey var ama o kadar da değil ya. ne bileyim süper rahat olmasak da rahatsız hissetmiyorum kendimi, o kadar da leş bir çevre yok.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.04.18 21:02:26) 
abartıyorsun +1
kadınlar bu ülkede genel olarak tedirgin, evet ama o kadar da “yha pis sapık defol yhaa .s.s.s” değiller. sen öyle farzettiğin için öyle hissediyorsundur.

  • i m cool with that  (01.04.18 21:07:45) 
yani ben öyle farz ediyor olabilirim belki de ama sıcak davranmak, güleryüz göstermek o kadar zor olmamalı. karşılaştığım veya konuştuğum insanların %90'ı duvardan hallice. kadınlarda bu oran daha yüksek.

yani herkes mutsuz tamam da muhattap olunca ben de mutsuz oluyorum.
  • passion rules the game  (01.04.18 21:20:45 ~ 21:21:50) 
Ama her yerde ve her zaman da sıcak olmak zorunda değil ki insanlar? Yani biri markette domates alırken yakın ve sıcak olup ne diyeceksiniz, ne yapacaksınız? Kaldı ki herkesin hayatının kendince dinamikleri var, bir sürü sebepten soğuk davranıyor, keyifsiz hissediyor, bir sosyal iştiraktan kaçınmak istiyor olabilirler, bunu da anlamak gerek.

Ayrıca illaki sizde bir sorun olacak diye bir şey yok. Karşınızdaki de garip biri olabilir. Misal ben hiç insanları tanıyayım, onların hikayelerini duyayım, her yeni insan yeni bir macera falan diye düşünen biri değilim. Haliyle bir kafede oturup kitabımı okurken biri gelip merhaba dese merhaba derim, atıyorum, "ne okuyorsunuz" dese kitabın ismini söylerim, "nasıl peki" falan diye sohbeti sürdürmeye çalışsa "kusura bakmayın, ben hiç konuşmak istemiyorum. size süper günler ama" der kitabımı okumaya dönerim. Bunu da olabildiğince kibarca yapmaya çalışırım. Karşımdaki Kıvanç Tatlıtuğ da olsa, at hırsızı da olsa %99 vereceğim tepki bu olur.

Yani, kaba davranmadığımız, gereksiz sertlikte tepkiler vermediğimiz, "erkek arkadaşımın birasını döktün ve şimdi gelecek" diye herkese potansiyel sapık muamelesi yapmadığımız sürece, birinin ihtiyaç halinde olduğunu fark ettiğimizde ona yardıma koşmaktan imtina etmediğimiz sürece sevgi kelebeği olmaya da gerek yok diye düşünüyorum. (Adres soranı da terslemeyelim tabii, tanışma niyetiyle yaklaşanları kastediyorum.) Keza mesela bazı insanlar da "karşındakine bir şans vermek" diyorlar buna. Niye şans verelim ki?

Benimle aynı fikirde olan kimse çıkmaz muhtemelen de ben yine de kendi fikrimi söylemek istedim.
  • sopiro  (01.04.18 21:59:53 ~ 22:00:47) 
Flörtleşme becerisine bağlıyorum ben bunu. Karakterinde yoksa zor.


  • dissendium  (01.04.18 22:02:32) 
abartiyorsun +1.

belki muhatap oldugun kisi kasildigini fark ediyordur, bu sebeple o da rahat davranip guler yuz gosteremiyordur. rahat ol, ulkede o kadar extreme olaylar yasanirken kimse bir sey sordun diye seni sapik zannetmez.
  • cocuklugundan optum seni  (02.04.18 02:00:57 ~ 02:04:20) 
Turkiye'de kadin-erkek iliskileri bilincli toplumsal bir beyin yikama ile yavas yavas tuhaf bir hale getirildi, getirilmeye devam ediliyor. Amaclarini herkes biliyor. Kadinlarin kendilerine ve etraflarina olan guveni, yabancilara olan guveni curutuluyor ve toplumla iliskileri sonlandirilmaya calisiliyor. Ben Turkiye'de yasamiyorum, arada bir geliyorum ve her geldigimde bu toplumsal beyin yikamanin memlekete ve sokaktaki insanlara etkilerini gorup uzuluyorum.


  • kartonpiyer  (02.04.18 16:53:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.