[]

Florürsüz diş macunu var mı, hangisini kullanıyorsunuz?

S.b?




 
Florür iyi değil sanılanın aksine.
Gratis’te organikler var tam adını hatırlamıyorum ama adımda herbal geçiyordu sanki.

  • mor oje  (01.04.18 10:14:20) 
lmgtfy.com

Florürlü kullanıyorum.


Florür kötü, kaynak blogger. Florür kötü, kaynak bence.
  • bir ileti paylastim  (01.04.18 10:16:55) 
Var. Birkaç tane florürsüz kullandım bu ne böyle la hiç temizlemiyor sanki dedim bıraktım. Şimdi, eskiden olduğu gibi, florürlü kullanıyorum.


  • i m cool with that  (01.04.18 10:33:03) 
splat markasının genellikle çoğu ürününde yoktur. aktif maddeler diye üzerinde yazar.

tavsiye ederim.

yalniz siyah olaninda paraben var.
  • kobretti  (01.04.18 11:10:22) 
Splat var.


Florid için direkt zararlı diyemeyiz. Dozu önemli. Fazla tuz, fazla şeker, fazla alkol zararlı. Dozunda olursa sorun olmuyor. Floridi de diş macununa gerektiği kadar koyuyorlardır. Bazı hastalıklarda özellikle hekimler floridli diş macunu kullanın diyorlar. Mesela tiroid.
  • nick konusunda kararsizim  (01.04.18 11:16:49 ~ 11:22:00) 
Gün içinde tükettiğiniz gıdalardaki flor, günlük miktardan çok ise diş macunundakiler ekstra olur. Diş sarartır fazlası. Dozunda kullanım ise beyazlığa ve diş yapısını güçlendirmeye destek olur. Komple zararlı değildir hiçbir şey.


  • desdenova34  (01.04.18 11:54:23) 
Paradontax florürsüzdür.


  • bos gezenin bos ustasi  (01.04.18 12:11:27) 
farmasi'nin çay ağacı yağlı diş macununu kullanıyorum, florürsüz. denemek için almıştım, ilk başta temizlemiyor gibi geldi ama sonra alıştım, memnunum.


  • pati  (01.04.18 15:40:10) 
Bir süredir Jason kullanıyorum, memnunum.


  • hana bi  (01.04.18 17:58:24) 
florürlü kullanıyorum. yukarda da dendiği gibi doğru miktardaki florür dişler için gayet faydalıdır, neye göre iyi değil deniyor anlamadım. bir oturuşta 5-10 gramlık saf florür tüketmiyoruz ya da tüm diş macunu tübünü dişimize sürmüyoruz. alt tarafı her fırçalayışta yaklaşık 1 mg'lık florür tüketiyoruz. florüre karşı özellikle bir hassasiyetin varsa tabii ki florürsüz diş macununa geçebilirsin, ancak onun dışında etrafta yazılıyor çiziliyor diye florürsüze geçmenin biraz cahilce olduğunu düşünüyorum.


  • soso  (01.04.18 18:31:27 ~ 18:34:10) 
Florürsüz kullanım bir tercih, nasıl canım kırmızı tshirt almak isterken gidip mavi almıyorsam dişmacunu tercihinde de yasal bir engel yok :) Cahilceymiş, evet eczaneye giderken MS derecemizi yanımızda taşıyoruz her zaman :)

Bu konuda literatürü biraz tarayabilirsiniz, özellikle florürsüz dişmacunu öneren doktorlar da var. Tercih kişiye bağlı, başlıkta zaten "Var mı, hangisini kullanıyorsunuz?" diye sorulmuş soru. Sizce yeterince eğitimliler mi değil, yabancısı olduğunuz konularda başkalarıyla ilgili yargılarınızı kendinize saklayın :)
  • hana bi  (01.04.18 19:22:14) 
marvis güzel, ağızda keskin tat bırakmıyor.


  • sadegazoz  (01.04.18 19:39:25) 
hana bi, sakin, florürsüz diş macunu kullananlar eğitimsizdir gibi bir şey demiyorum. sırf facebook'ta, bazı bloglarda florürlü diş macunlarının zararlı olduğunu okuyup dişlerine daha iyi geleceğini düşünerek florürsüze geçmenin cahilce bir hareket olduğunu söylüyorum. yanlış mı söylüyorum? kaldı ki biz insanlar olarak belli konularda cahilce davranabiliriz, çok da doğaldır. eğitimle alakası yok bu dediğimin.

ayrıca bu konuda uzmanların ezici bir çoğunluğu florürlü diş macunu tavsiye eder. yetişkin bir kişinin özellikle bir hassasiyeti ya da içtiği suda aşırı florür olmadığı sürece florürsüz diş macunu öneren doktor epey azdır tahminimce.
  • soso  (01.04.18 19:57:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.