[]

Yurtdisinda calismak ve askerlik

Bu 3 sene calisma mevzusunda herhangi vizelerle 3 sene yoksa oranin kalici oturumu veya vatandasligi ile mi calisinca?




 
Sigortali derken, vergili mi oluyor bazi ulkeler icin?
Ozel saglik Sigortam var, vergili calisiyorum yani kayitli ve bir de emeklilik fonu tarzi bir sey var.

  • baldur2  (01.04.18 08:11:53) 
Oranin vatandasi olunca trde askerlige gerek olmuyor ki zaten?

Oturma izni (calisma izni) ve orada sosyal guvenceli calismaniz lazim diye biliyorum
  • kuehles blondes  (01.04.18 11:28:08) 
oturma izni esit degildir calisma izni.

cogu gecici vizenin calisma izni oluyor. ogrenmek istedigim de bu zaten.
  • baldur2  (01.04.18 11:35:45) 
Kural su "Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat mensubu sıfatı ile yabancı ülkelerde bulunmak veya bir iş sözleşmesine bağlı olarak yabancı bandıralı gemilerde gemi adamı statüsünde çalışmak"

is sozlesmen, pasaportundaki oturma izni (genelde oturma izninde o ulkede bulunma sebebin veya o oturum izninin verilme sebebi belirtilir), maas bordron (maas bordrosunda zaten o ulkeye vergi odedigin belirtilir) var ise e-konsolosluk uzerinden randevu alirsin. Bulundugun ulkeden gerekli belgeleri randevu sirasinda belirtir ve senden hazirlamani isterler. Boylece askerligini erteletebilirsin.
  • emrahday  (01.04.18 13:42:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.