[]

Araç yakıt hesaplama ve yedek depo mevzusu

Merhaba arkadaşlar, depoyu fulledim 170 km gittim. Tekrar fulledim 50 lira aldı. Buna göre km hesabıma göre araba 34 kuruş mu yakıyor? Doğru mu bu hesap?

Benzinci depoyu doldururken yedek depo var doldurayım mı dedi. Ne oluyor bu yedek depo? Nasıl doluyor?

Teşekkürler.

 
şu şartlarda hesaplayamayız, veriler eksik. şöyle hesaplanmalı:

1) depoyu doldurduğunda kilometre sayacını sıfırlayacaksın.
2) 2.kez yakıt aldığında sayaca bakacaksın. (X km gitmiş olduğunu düşünürsek)

50 TL / X = çıkan değer km başına kaç kuruş yaktığındır

Yedek depo: yakıt göstergesi depodaki benzini gösterir. bazı araçlarda yaklaşık 10-20 lt yedek depo olur. Gösterge depodaki yakıtı gösterir. Yakıt bitse bile ilk istasyona gidene kadar seni kurtarmak için yedek depodan yakıt harcar araç.

edit: soruyu yanlış okumuşum yav, gidilen km'yi yazmışsın.
cevap: klasik içler dışlar çarpımı; 170 km'de 50Tl ise, 1 km'de kaç TL?
50/170= 29 kuruş (1 km'de yakılan yakıt tutarı)
  • Fayfa  (31.03.18 21:42:45 ~ 22:52:15) 
50 / 170 = 29 kuruş.

Yakıt LPG ise tek seferde net bulunmaz. LPG pompalarında bar göstergesi vardır, her zaman aynı basınça basmıyorlar, dolayısiyle her sefer aynı miktarda dolmuyor. Bazen az dolduruyor az ödüyorsun, bazen çok dolduruyor çok ödüyorsun. Bu yüzden LPG hesaplarında 4-5 fullemenin ortalamasını almalısın.
  • The_Lollok  (31.03.18 22:16:00 ~ 22:18:35) 
Yedek depo diye bir sey yok. Varsa aracin kitapcigina bak. Orada yaziyorsa vardir. Ama genel olarak yedek depo dedikleri sey depoda hava boslugu olarak birakilan seydir.


  • ykyt  (31.03.18 22:26:14) 
10 20 lt diye yedek depo tabiki yok ona inanma:) zaten deponun kendisi 40 50 tl alıyor, 10 20 yedek olmaz :) yedek depo denilen havasını alınca biraz daha yakıt koyuyor oda olsun olsun 2 3 lt olur


  • oscar  (31.03.18 22:32:55) 
yedek depo vardır; adı da genleşme tankıdır!

normal şartlarda genleşme tankına yakıt girmez. ağızda swich vardır, pompanın ucuyla ona basıp deponun gırtlağındaki yakıtı genleşme kabına aktarıyor pompacı. ve araç fazla yakıt alır. her araçta yoktur, olan araçlarda depo kapağı açılıp dikkatli bakıldığında yan tarafta 2.bir delik görülecektir.

ek bilgi: genleşme tankı depo hacminin %15-20'sine tekabül eder. Yani 45 litrelik deposu olan bir araçta yaklaşık 7,5-8 lt ek alır.
  • Fayfa  (31.03.18 22:43:30 ~ 22:45:52) 
yedek depo uydurma bir şey. aynen dedikleri gibi güvenlik önlemi olarak bırakılan hava boşluğu o. pompa attıktan sonra benzin koyudrma.


  • alperz  (01.04.18 09:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.