[]

Pet/ct çekimi hakkında

Merhaba arkadaşlar
Anneme lenfoma teşhisi kondu ve radyoterapi gördü.Tedavi bitti ,pet çekimi ile tutulum olup olmadığı gözlenecek.Haftaya bulundugumuz şehirdeki bir hastaneden pet çekimi için randevu almıştık fakat aynı şeyleri yaşayan bir arkadaşım ,hastanede daha önce çektirip memnun kalmadığını ,doktorun raporu beğenmeyip bir daha istediğini,tedaviye üç ay geciktiğini söyledi.İzmir'de ege-rad diye bir yeri önerdi.İçime kurt düşürdü,çekim sıkıntılı olduğundan bir daha yaptırmak istemem.İzmire beş saat uzağım gidedebiliriz.
Konu ile bilgili arkadaşlar pet çekiminde cihazdan ya da yorumdan yoruma fark var mıdır?egeradı duyan var mı?
Teşekkürler

 
Arkadaşınızın bahsettiği bilgisayarlı tomografidir belki. Pet ct'de çok farketmiyor sanırım çünkü biz çalışmalarda pet için bir ayrım yapmıyorduk. Zaten belki bir oranın üzerinde tutulum görülürse patolojik kabul ediliyor. Çekilen yerden cd'yi alıp ege rad'da tekrar okutabilirsiniz.


  • curukturpkokusu  (31.03.18 13:14:01) 
Pet için dediğine eminim çünkü yakın zamanda olsu bizzat ilgilendi karıştırması küçük ihtimal.
Maalesef 2000 tl çekim ücreti varken iki yere okuma yaptırmak zor bizim için
Teşekkürler
  • iki yüzlük  (31.03.18 13:36:01) 
çekim önemli ama en önemliis okuyan radyolog hoca. bu arads pet çekimleri özel hastanede de olsa devlet karşılamıyor mu ? babam akciğer kanseriydi biz acıbademde çektirmiştik ve para ödememiştik. pet için devlet karşılıyor diye biliyorum özel hastanelerde. bir arayıp sorun


  • habula  (31.03.18 13:47:34) 
Devlet karşılayacak fakat ikinci kere okumayı karşılamayacaktır onu bizim ödememiz gerekecek anlamında yazmak istemiştim.
Teşekkürler egeraddan randevu aldım umarım bir sıkıntı çıkmaz

  • iki yüzlük  (31.03.18 18:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.