[]

yeni alınacak müstakil ev ve havlayan köpekler

herkese merhaba.

geniş bahçeli ve müstakil bir ev için anlaşmak üzereyiz. evin her özelliği kriterlerimize fazlasıyla uyuyor ve aksilik olmazsa alıp hemen taşınmayı düşünüyoruz.

başlıktan da görebileceğiniz gibi tek çekincemiz komşunun havlayan köpekleri. evi görmek üzere farklı zamanlarda 2 kere ziyaret ettik ve ikisinde de görüş mesafelerine girdiğimiz anda kafeslerini yıkarcasına havlamaya başladılar.

kedi köpeklerle bir sorunumuz yok. ancak bu köpeklerin durumu bize yan komşu hakkında kötü bilgiler veriyor. bu komşu kocaman bir bahçeye sahip olmasına rağmen ufacık bir kafese(2 kolumu açtığımdaki kadar en ve boyda) 4 tane köpek hapsetmiş. tam emin olamamakla birlikte köpekler benzer yaşlarda, 1 yaşından küçük ve av köpeğine benzeyen ırklardaydı.

ilk önce bizi tanımadıkları için havlamaya başladıklarını düşündük. ama sonra farkettik ki sokaktan geçen kediye, arabaya, hatta evin penceresini açıp kapamamıza bile havlıyorlar. bir tanesi havlamaya başlayınca diğerleri de gaza geliyor ve birkaç dakika durmaksızın bir kargaşa oluyor. köpeklerin sahibini henüz göremedik ama duyduğumuza göre bir astsubaymış. köpeklerle ne derecede ilgileniyor, ya da bu havlama işi ne kadar süredir var bilmiyoruz henüz.

fiyat ve ev tam istediğimiz gibiyken vazgeçmek zor geliyor. ancak bu şekilde de huzur bulamayacağız sanki. haziran ayında bir bebeğimiz olacak ve ben de homeofis çalışıyorum. sessizlik bize sürekli gerekecek :( havlama dışında sıfır gürültülü bir yer. evler müstakil olduğu için neredeyse her evde bir köpek var ama gördüğümüz kadarıyla tek havlayan bunlar.

adamı gördüğümde bir konuşacağım ama eldeki bilgilere göre duyarlı bir cevap alamayacağımı düşünüyorum. aklıma gelen tek çözüm umudu kendisinin başka bir yere tayin olması. biz bu işten vazgeçelim, değil mi?

 
adamla konusup boyle boyle demek ben evde calisacagim bir çözüm dusunebilir miyiz diye sormak lazim hem komsun olacak adami tanimis olursun bu sayede. belki de kopek sorunundan daha buyuk komsu sorunu var ve bunu ogrenmek lazim bu sayede.


  • 000000  (30.03.18 20:52:26) 
nasıl bilmiyorum ama bunun bir yolu var.

benim annemin kuzenlerinin de müstakil, bahçeli bir evi var. evlerinde de bir tane köpek vardı, hani şu çok tüylü, kafasının tepesine kurdele takılan minik köpeklerden. yorkshire terrier galiba cinsi. bunu çiftleştirdiler, 4 tane yavrusu oldu. sonra yavruların da ikisi çiftleşti, 2-3 tane de ondan oldu. evde aynı model, sürekli cav cav cav diye havlayan 8-9 köpek. hatta misafirliğe giderken köpeklerin sesini takip ederek evi bulduk (misafirlikte hem beni, hem eşimi ısırdı en anne olan ilk köpek).

her neyse komşular şikayet etmiş, süreç nasıl işledi bilmiyorum ama anne dışındaki bütün yavruları sahiplendirmek zorunda kaldılar. yani öyle komşu şikayet ediyor diye güzellikle vermediler. zorunda kaldılar. kendileri de üzüldü ama yapacak da bir şey yoktu. hayvansever olmanın da bir sınırı var.

köpek havlıyor diye vazgeçmeyin yani. sahibi ile çözemezseniz yasal yolu var.
  • kibritsuyu  (30.03.18 20:55:05) 
kibritsuyu
anayi evladindan (cogul) ayirmak yazik degil mi?

  • 000000  (30.03.18 20:59:08) 
@000000
Anayi evladindan ayirmayalim diye kopek ciftligi mi kuralim? Komsu ile konusun olmadi sikayet edilir. Ancak bi sure hayvanlara musade etseniz. O sizi tanisin. Siz onlari taniyin. Bence iki taraf icin de daha iyi olacaktir.

  • allah yazdiysa bozsun  (30.03.18 21:58:03) 
yani ne desem ki...
ben de bahçeli bir evde yaşadım bir süre ama müstakil değil tam, bitişik nizam
komşum çingene bir aileydi :) sağolsunlar arsızlık, gürültü diz boyuydu, 1 dakika susmuyorlardı
köpekleri de susmuyordu
şöyle ki bol köpekli (köpeğiyle meşhur) bir kıyı kasabası, bir bunların köpeği vardı 1 dakika susmayan.
ama cidden aileyle alakalı bir şey bu. bunlara gelen misafir olsun mesela kadını adı ayşe olsun sokağın başından başlıyorlardı ayşeeeeee diye ünlemeye en az 10 dakika kesintisiz
köpeğin adı biber olsun her gün 6 kişi en az 15er dakika ünlüyordu (güya sevmek beslemek gibi amaçlarla) bibeeeeer diye.
ve ben de home office çalışıyorum :( ben geçici kaldığım için sabrettim ama uzun kalacak olsam kalamazdım
kasaba sakinleri orayı çingene bölgesi olarak kabul etmişler karışmıyorlar ama ev de almıyorlar mesela. çünkü adamlarla uzlaşılmıyor. - içip içip gece yarıları bangır bangır arabada arabesk dinlemek, kadınlarına ağza alınmayacak küfürler etmek gibi bin tane huyları var, 1 köpekten nereye geldin diye şey etmeyin.

neyse çok uzattım. bu komşu beyefendi ne kadar asabi ve ne derecede komşuluk edilir birisi, tüm mesele burada yatıyor.
  • niye ama  (30.03.18 22:10:23) 
Belki de komşunuz arıza bir tip diye evin fiyatı uygundur? Şüpheli yaklaşmak lazım, satın almadan önce komşunuzla gidip konuşun, hatta diğer komşularla da konuşun, belki söyleyecekleri vardır. Köpeklerin sahibi anlayışlı biridir belki, gerçi anlayışlı olsa küçük kafese dört köpek koymazdı.


  • Tutkun  (30.03.18 22:17:38) 
cevap veren herkese teşekkür ederim. mahalle genel olarak sessiz sakin ve kendi halinde insanların olduğu bir yer. son kararı vermeden bir şekilde komşuyla tanışmak lazım kesinlikle.

köpeklerin de bu şekilde tutulması onlara eziyet. iki günlük gözlemim bu şekilde. komşuyla tanışmak son fikri verecek herhalde. umuyorum ki bu geçici bir durumdur.
  • hobolo  (30.03.18 23:10:04) 
hocam önemsiz gibi geliyordur belki size ama bunlar önemli ayrıntılar.huzur getiriyor.


  • birdposing  (30.03.18 23:24:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.