[]

taşınma depresyonu diye bir şey var mı?

evlendiğimizden bu yana (5 yıl) yaşadığımız, 40 yıllık ve hep sorun çıkaran (su,elektrik tesisatı vs) evden taşınıp , doğacak bebeğimiz için yeni,tertemiz ve büyük bir eve taşındık, hamilelikte daha iyi olur diye anneye yakın olalım dedik ve muhit de değiştirdik.. Yorucu falan tamam, biraz zaman lazım alışmaya evet ama 3 gündür müthiş mutsuzum ve her fırsatta ağlıyorum.. mutsuzluktan midem bulanıyor, yemek de yiyemiyorum bu yüzden, hamileyim yemem de gerek, toparlanmam da.. hamile olmam duygusallığımı katlıyor olabilir ama değişikliğe hep dirençli biriyim zaten.. ama sürekli ağlayan,sızlayan biri hiç değilim.. bu ne zaman, nasıl geçer? ne yapmalıyım? normal mi tüm bunlar?




 
Koca koca adamlar bile askerliğin ilk gününde sudan çıkmış balığa dönüyor. İlk defa yatılan yatakta uyku haram oluyor. Uzun yıllar yaşayıp anılar edindiğiniz ortamdan ayrılırken içinizi hüzün kaplıyor (devlet yurdunda bile yaşadım bunu).

Mevcut şartlarda sizinkisi çok normal. Etrafınızdaki şeylere, kokulara, insanlara hiç ama hiç alışamayacaksınız gibi geliyor, alışınca da çok ama çok seveceksiniz kuvvetle muhtemel.

Cevap: Bence net var.
  • onemoremile  (30.03.18 18:03:51) 
yeni ev ya da muhitte içine sinmeyen bir olay mı var? ya da eşinle ilgili?


  • benim adim kerim hepinizi severim  (30.03.18 18:06:27) 
bana da oluyor aynısı. alışık olduğum düzenden çıkınca gergin ve çok mutsuz oluyorum. yani normal


  • habula  (30.03.18 18:10:20) 
@bakhs yok kesinlikle, eşimin enerjisi ve her zorlu işi güler yüzüyle halletme çabası karşısında daha da üzülüyorum mutsuz olmama.. muhitle içten içe bir derdim var mı bilmiyorum, yok sanırım..


  • chatrefhill  (30.03.18 18:19:54) 
bazen boyle zamanlar yasayabiliriz. insaniz; normal goruyorum. duygusal canlilariz ve bu duygular arasinda gecisler yasaniyor, bazen bazi duygulari cok yogun yasiyoruz, bazen iki duygu arasinda hizli gecisler yasiyoruz. nasil bazen sebepsizce cok mutlu oldugumuzu hissedebiliyorsak kimi zaman sebepsizce cok mutsuz da hissedebiliriz. gunluk rutinlerimiz, aktivitelerimiz, donem icersinde yasadigimiz gelismeler, cesitli hormonlarimiz, beklentiler, aile ve arkadaslik iliskileri, yeme aliskanliklari, daha bircok irili ufakli etkenler genel ve ozel ruh halimiz uzerinde etki yaratabiliyor ve bazen boyle gecmesini istedigimiz ama icinden cikamadigimiz duygu durum halleri yasayabiliyoruz. ben boyle degerlendiriyor ve dusunuyorum. diyelim ki dediginiz gibi tasindiginiz yeni eve alisma surecinden dolayi boyle bir duygu icerisindesiniz; kendinizi eve daha kolay alistirmak icin kucuk kucuk evle ilgilenirseniz evinizin sicakligini hissedebilirsiniz belki. hamilesiniz; sizi zorlamayacak aktiviteler yapmayi deneyebilirsiniz. oturdugunuz yerden el isiyle ev icin dekorasyon yapabilirsiniz ornegin. bir fikirdi... yuvanizda mutluluklar dilerim.


  • chachachablues  (30.03.18 18:49:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.