[]

Brewed coffee

İsmi tam olaak ne bilmiyorum ama bu süzme yöntemli kahve aparatı olan kahve sanırım değil mi? Bardağın üzerine filtre kahve kağıdı ile birlikte bir aparat koyup demliyorlar ya; onu nereden alabiliriz? Bu yöntemle ilgili her türlü tavsiyenize açığım çok teşekkürler şimdiden!




 
  • oscar  (30.03.18 15:56:19) 
Evet, brewed cekilmis kahvenin uzerine (sicak) su -gecen sene bayagi populer olan cold brew seklini de unutmamak kaydiyla- cekmek oluyor. Tchibo´da porselenini bulabilirsiniz. Online olarak "Melitta" markali iyi filtreler de bulabilirsiniz. Ben Tchibo´nunkinden gayet memnunum.

Onemli olan, suyu kaynattiktan sonra bir 20-30 saniye bekletmeniz ve oyle, yavasca suyu filtrenin uzerinde gezdirerek koymaniz. Boylece kahvenin eksimesini buyuk oranda engellersiniz. Eger bu yavasca dokme olayini yapamiyor, direkt tum suyu boca ediyorsaniz, bunun icin yapilmis ozel caydanliklar var: static.prima-coffee.com
  • buf-e kür  (30.03.18 15:57:34 ~ 15:57:59) 
hario v60


  • Tears of Devil  (30.03.18 15:58:58) 
Arkadaşlar tchibo'dan pour over aldım, 2 kişi için hazırladığınızda her biri için ayrı filtre kağıtlarıyla 2 seferde mi hazırlıyorsunuz yoksa kahveyi bol tutup tek demlik mi? Çünkü kahvenin köpüklenmesi gittikçe azalıyor sanki çok fark eder mi? Bir de kahve demlenirken soğudu yau bunu sıcak hazırlama yöntemi var mı?


  • neferkitty  (30.03.18 20:47:55 ~ 20:59:06) 
neferkitty, kac kisilik filtre aldiniz? 4 kisilik ise, rahatca, iki kisilik kahveyi yapabilirsiniz bir kerede. Cok da sogumaz.

Filtrenin altina ya agzi bayagi genis mesela Venti Starbucks bardaklarindan koyun -tam oturuyor filtre bu bardaga- ya da porselen kahve-cay sürahisi? kullanin ve bardaklara paylastirin. Sunun porselen olanindan: www.pasabahcemagazalari.com
  • buf-e kür  (31.03.18 17:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.