[]

Bylock tespit edilemedi

Geçen sene bir doktor Fetö suçlaması nedeniyle KHK ile atılmış, sonrasında intihar etmiş. Bugün telefon incelenmesi tamamlanmış ve Bylock bulunmamış.

Gazetedeki haber buydu. Adamın Fetö ile ilgisinin bulunmaması büyük olasılık zaten de, Bylock bulunmaması ne demek?


 
Bylock FETÖ'cülerin WhatsApp'ı denebilecek bir mesajlaşma uygulamasıydı. Telefonunda o uygulama bulunamadıysa FETÖ'cülerle iş birliği yapmamış denebilir.


  • dissendium  (29.03.18 22:39:30 ~ 22:43:29) 
1- Telefonun hafızasını detaylıca taramışlar ve Bylock kalıntısı bulamamışlardır.
2- Telefondan bağlanılan ağlara bakmışlar ve Bylock ile bir bağlantı bulamamışlardır.

  • i was made for you  (29.03.18 22:39:46) 
telefonuna ilgili programı kurmamış demek.


  • yüzyıllık yalnızlık  (29.03.18 22:55:40) 
Programı kurmadığını tahmin etmiştim ama Bylock-FETÖ ilgisini bilmiyordum.
Mesela, bende Telegram var şimdi. Onu bilmemne cemaati kullanıyorsa ve ileride bir şekilde terörist ilan edilse, ben de yanıyorum sanırım.

Edit: Gerçi Fem dersanesini, Bank Asya’yı hep öyle yaktılar da, bildiğin herkesin indirebileceği telefon uygulaması garip geldi.
  • aychovsky  (29.03.18 23:11:16 ~ 23:14:18) 
Şöyle açıklayayım hocam,
15 Temmuz sonrasında kurumlara Mit'ten raporlar gönderildi. Şu elemanınızın Bank Asya'da parası var, kızı şu okulda öğrenci, 2010 KPSS'de yüksek puanı var, telefonunda bylock var vs türünden. Kurumlar da kendi bünyelerindeki komisyonlarla bu raporlara istinaden soruşturma açtılar ve bir çok kişinin kamu görevinden çıkarılmasımı teklif ettiler. KHK'larla da bu durumun son aşamasını gördük. Bu süreçte telefonlara bakılmadı. Sadece istihbarat raporlarından hareket edildi.
Sonrasında kamu görevinden çıkarılan kişiler yargı yoluna gitti. Telefonlar incelendi. Bazılarının telefonunda gerçekten de bylock çıkmadı. Bahsettiğiniz konu hakkında bilgilerim bu şekilde.
  • kostas  (29.03.18 23:12:09) 
Bu Bylock olayı dünyanın en saçma salak şeyi olabilir. Yani adamlar köküne kadar cemaatçi olsun, darbeye bilfiil katkıda bulunsun ama Bylock yoksa salınacak öyle mi? Ben böyle saçmalık görmedim, sebebi de fetonun dizinin dibinde oturup risale okuyan herkesi almaya kalksalar kendileri de göte gelecek. O yüzden böyle bir saçmalığa göre adam ayarlıyorlar. Lan belki adam merak etti google playde indirdi sildi sonra ne olacak pisi pisine içerde yıllarca çürüyecek mi?

İntihar etmesini de ayrıca anlamıyorum. Doktor adamsın, atla bota siktir ol git mülteci ol Avrupa'da. Denklik alır doktorluğa orada devam edersin. Ne alaka yani intihar.
  • bos gezenin bos ustasi  (29.03.18 23:14:24) 
Devletin peşlerinde olduğunu anlayan fetocular alakasız başka uygulamaları bylock sunucularına yönlendirerek hedef şaşırtmak istemiş dolayısıyla bir çok kişi bylock tan habersiz olduğu halde mağduru oldu bunun.


  • Ufuk  (29.03.18 23:23:46) 
Ben bu bylock'un normal marketten indirilen değil de apk tarzı yüklenen bi uygulama olduğunu duymuştum. Yani markete açılmış mıydı ki? Eğer öyleyse meraktan indirmiş olabilir ama öbür türlü bi şekilde telefona yüklenmesi lazım ki yanlışlıkla olmaz sanırım o şekilde.

Ayrıca bu bylock lafı da baya geçiyor hiç duymamış olmanız tuhaf geldi.
  • nundu  (30.03.18 00:20:13) 
:)) yorumlara çok güldüm, şu günlerde dota2'de fena halde kötü takımlarla rastlaşıyorum tanrının bi' oyunu işte. neyse ki siz varsınız.


Bylock öyle kendi kendinize kurabildiğiniz birşey değil, zaten bu yüzden yekten ''fetö'' muamelesi uyguluyorlar. Adamlar oturmuş yazmış haberleşme programını ve illa birisinin size yüklemesi gerekiyor. ve ufuk adlı arkadaşınızın bahsini ettiği şey de doğru ama bu ayrımı yapmak için filtreleme sitemi kurmuş polis teşkilatı da. Bu kısmı çok uzun.

Bence ilginç kısmı şu, hangi tarafta olursa olsun kafası çalışan adam illa çıkıyor gerçekten çok ilginç... Neyse



edit: konuya dair, @yüzyıllık yalnızlık adına sahip bir kullanıcıdan gelen mesajı eklemek isterim;

''yanlış bilginizi düzeltmek isterim hocam. bylock vaktinde resmi olarak appstore da yer alan, daha sonra store dan kaldırılan ama geliştirilmesi devam eden bir uygulama. kendi kendinize kurarsınız ama ilgili referans kodunu elde etmeden gruplara giremezsiniz.''
  • mete kudur  (30.03.18 00:46:15 ~ 18:47:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.