[]

Kampanyalar olmasa Pizza yer misiniz?

Eve serviste 1 alana 1 bedava ya da gel alda 1 alana 2 bedava vs böyle kampanyalar olmasa pizza tüketiminiz azalır mı? Pizza düzeni niye böyle kuruldu onu anlamaya çalışıyorum, 1 alana 1 bedava yapıp 30TL diyeceğine tek pizzaya 15TL de olsun bitsin. 2 pizzaya ihtiyacı olan insan yine 30TL verecek zaten. Hem israf da azalır böylece.




 
adamların bir pizzadaki malzeme maliyeti çok düşük (azcık koydukları et ürünleri bile kırmızı et değil yıllardır). ana maliyetleri kira ve işçilik. yani işletmeci deyimiyle "fiks maliyetleri yüksek, değişken maliyetleri düşük". bu ne demek? ne kadar çok ciro elde edersen sabit maliyetleri o kadar karşılar ve akabinde o kadar fazla para kazanırsın demek... bu nedenle 1 pizzayı 18 tl ye satmaları çok daha az kazandırıyor. çok adet satmaları ise çok kazandırıyor. alacak adam olsa 5 tane alana 6 tane de bizden diyebilirler.

ana soruya cevap: yaş ve kilo itibariyle karbonhidrat tüketmiyorum. ancak yediğim yaş ve kilolarda olsaydım: azaltmazdı. çünkü 1+1 kampanyaları gelmese pizzaları yeterli sayıda satabilmek için tek siparişi 30 tl'den bayağı ucuza satmak zorunda kalırlardı. ortalama öğrenci adam bir pizzaya 30 tl vermez. evlenince pizza tüketimi dibe vuruyor (anca maç günleri vs)
  • 507  (29.03.18 22:15:42 ~ 22:18:26) 
yemem.


  • sutlu nescafe  (29.03.18 22:18:25) 
Yemem. Çünkü pizza hamur işi ve hiç ekonomik değil. Hamur, yani karbonhidrat yükleneceğim diye o kadar para vermek saçma geliyor. Dolu dolu malzemesi olsa arada bir alırım ancak öylesini de sanırım hiç görmedim. Dolayısıyla gereksiz.

İsraf olmuyor ama benim açımdan; çünkü hepsini tüketirim.
  • skooma  (29.03.18 22:20:06) 
pizzasına göre değişiyor.

evin yakınlarında italyan usulü yapan bir pizzacı var. margarita 20'den başlıyor, bonfileli vs. taşaklı pizzalar 30-35 civarı. boyutu franchisecıların büyüklerinden biraz daha büyük. 2 kişiyi kesiyor. arada bir söylüyorum.

ama domino's, papa john vs. de kampanya olmadığı zaman kesinlikle almam.

15 liraya tek pizza satmazlar. çoğu firma paket servis ile çalışıyor, 30 liranın altında siparişlerde para kazanamazlar.
  • mattiadestro  (29.03.18 22:31:15) 
asla yemem.

tek pizza almam için joker moker olması lazım illa ki bir indirim olması lazım yani. aşırı pahalı satıyorlar çünkü.

belki ekstra bir örnek olacak ama papa john's da mesela bir orta pizza 48 tl. sanırım kafayı yemişler. 1.5 kg et alırım o parayla.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (29.03.18 22:34:38) 
Ben pizzayı genellikle nöbetlerde tek başımayken söylediğim için yine yerdim kampanya olmasa da çünkü kampanyadan yararlanamıyorum zaten tek başıma olunca.


  • ms brownstone  (29.03.18 23:26:20) 
Arkadaşlarla evde takılırken pizza söylemek dışında zaten pizza tüketmiyorum dominos gibi yerlerden. Tek başıma yiyeceksem büyük dilim pizza artı içeceği 10 liraya(bazen daha aza) satan yerler var oradan yerim ya da paraya kıyar kaliteli restoran pizzası yerim. Zaten dominos falan da çok sevmiyorum pizza olarak.

Dışarıdan yemek söyliceksem en iyisi hamburger. Gerçi onda da 15 liraya güzel menü yok. Burger King'den söylediğim en ucuz menü 22 liradan falan başlıyor
  • nundu  (30.03.18 00:29:39) 
Yerim. Pizza yapmak dışarıdan söylemekten kısa sürüyor. Daha ekonomik ve muhtemelen daha sağlıklı, zira ne yediğimizi büyük oranda biliyoruz.

Dışarıdan pizza söylemek nedir yahu!?
  • babilbaligi  (30.03.18 10:54:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.