[]

çiçeğimi kendi ellerimle öldürdüm :'(

geçen yaprakları soluyor diye toprağını değiştirdim, dibinde solucan falan mı oluştu merak da ettim. dibine yumurta gömdüm kapatırken falan. neyse çıtaya bağlarken dik dursun diye kurdaleyi çok sıkmışım. yumiyum gibi eğilip bükülüyor. bu solmaya devam edince ben de yapacak bişi kalmadı heralde diye umudu kesmiştim. bugün çiçeğin oralarda gezinirken üstten ok işaretiyle gösterdiğim yerden yeni yaprak filizlendiğini gördüm, dikkatimi çekti ama sapına bakınca naptığımı anladım. şimdi çürümeye başladığı yerden direkt kafasını budasam adam olur mu yoksa çiçeğin anasını evermiş miyim elcağızlarımla??

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
Ölü taklidi yapıyor olmasın :)


  • 1adam  (29.03.18 20:25:28) 
ana gövdeyle bağlantısı kopmuş o da içinde kalan son güçle yeşermeye çalışıyor. ana kısımdan kopan yerin üzerinden temiz bir bıçakla kesip suya daldırın bekleyin bakalım ne olacak. dayanırsa köklenebilir.. ayrıca difenbahya değil mi bu memleket bunla dolu bilemedim şansal


  • gameofannen  (29.03.18 20:40:28) 
ne çiçği ya ağaç bu bildiğin ağaç. difenbahya bizde de var iki tane 1.5 metre boyunda, ne su veriyoruz ne yem ama öyle büyümeye devam ediyorlar. ölmemiştir o. su bul koy içine biraz sonra da tekrar toğrağa koyarsın hiç bir şey olmamış gibi hayata devam eder o.


  • zugas  (29.03.18 20:51:25) 
Toprakta kalan kisminin dibinden yeni surgunler verebilir. Yine de bozulmus kismi bitkiden kesin. Ust kismini da kesip suya koyarsaniz cok kisa surede koklenir. Cok cabuk hayata tutunan bi bitki bu :)


  • beetlejuice  (29.03.18 23:48:58) 
Benim de böyle ölmek üzere olan(dolaylı yollardan kendi ellerimle öldürdüğüm) bir bitkim var. Suya koydum köklendi fakat sonra tekrar solmaya başladı, kökleri çürüdü falan. Sonra köklendirmesine yardımcı olması için vitamin tarzı bi şey bakayım dedim, direkt köklendirici varmış meğer. Ondan aldım, bekliyorum şimdi köklenmesini. Benim aldığım toz olan. Belki son çare işinize yarar :)


  • l arrache coeur  (30.03.18 00:23:28) 
difenbahya. acaip azgın bitkidir. tek dalını bile suya koyup köklendirerek yeni bitki üretebilirsiniz. üst kısmını kesip suya koymak iyi fikir. saksıda kalan sadece saptan ibaret kısmı da atmayın, yanlardan sürer o da.


  • kibritsuyu  (30.03.18 00:59:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.