[]

Yurt dışında staj işleri (?)

Selamlar. Ben İstatistik ve Bilgisayar Bölümü'nden mezun olacağım önümüzde ki yarı yılda. 3 yıldır Türkiye'de yazılım bilişim dijital pazarlama alanlarında yarı zamanlı olarak çalıştım, çalışıyorum. Fakat istiyorum ki istatistik tarafında da bir çalışmam olsun, onu da deneyimleyeyim. Türkiye'de kurumsal firmalara girmek çok zor olduğundan ve biraz da gençliğime güvendiğimden yurt dışı macerası cazip geliyor.

Biliyorsunuz ki DATA kavramı şimdilerde yurt dışında oldukça popüler.
Statistic & Computer Science (okuduğum bölüm) ikilisi bir araya gelince yurt dışında ki firmaların iştahı kabarıyormuş.

Benim bilgim bu sektörde sıfıra yakın denebilir. Altyapım var ama kolay kavrarım. İstiyorum ki beni alsınlar, eğitsinler cebime de üç beş dolar ya da euro (lira da olur) harçlık koysunlar. Staj işleri orada nasıl dönüyor hiç bilmiyorum.

Bu gibi durumda olanlar için ne tür bir yol izlenmesi gerekiyor? Yurt dışında hiç akrabam yok. Ülke ve şehir seçebilecek kadar da bilgim yok. Amerika bu konuda iyi diyorlar.

Okuduğunuz üzere kafam karma karışık.

 
Vakti geçmediyse eğer erasmus stajı deneyin. Stajlar genelde unpaid oluyor ve bu taleplerinizin karşılanması zor. Yurtdışında staja alırken genelde bize ne katabilir diye düşünüyorlar ne verebilirizden ziyade. Ben paralı staj çok görmedim hatta geçen yıl bunun için Brükselde eylem yapılmıştı neden stajlar hep unpaid oluyor diye


  • but that was just a dream  (29.03.18 18:22:43) 
Hangi dilleri biliyorsaniz, o dil(ler)de is yapan ve sizin ileride calismak isteyeceginiz firmalarin kendi sitelerine bakin, genelde firmalar, enstitüler, kurumlar düzenli stajyer alimi yapiyorlarsa, sartlarini ve hangi belgerle nasil/ne zaman basvurulacagini yazarlar. Hatta bazilari sadece Erasmus Staji kapsaminda stajyer alir, cebinden kurus cikmasin diye. Avrupa´ya gitmeniz vize, ikili sozlesmeler vs. goz onunde bulundurulunca daha basit elbette.


  • buf-e kür  (29.03.18 18:27:13) 
stajlar unpaid olacak diye bir kavram yok. genelde bir getirisi olmayan sosyal bilimler stajlari unpaid olur. duzgun bir computer science staji elbette ki parali olur.


  • hot potato  (29.03.18 18:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.