[]

Flm tavsiyesi

Hiç bilimkurgu sevmeyen ben son birkaç filmde hep bilimkurguya denk gelmem sebebiyle bilimkurguya sardım.

Bilimkurgu olması şart değil, güzel ve adım adım ilerleyen bir hırsızlık filmi olabilir, yani herşeyi en sonunda gösterdikleri now u see me 2 gibi olmasın. Şu ispanyol dizisi fena değildir. italyan işi filmi güzeldi, böyle başlarda planlasınlar ve akış ilerlesin.


ya da gone girl, miss sloane gibi gerilim olabilir ama akıcı olsun boş sahne olmasın.

veya da uçmalı kaçmalı bilimkurgu olabilir buna örnek de dark dizisi ya da source code olabilir.

var mı tavsiye ?

 
gone girl gibi gerilim deyince aklıma direkt nocturnal animals geldi, özellikle başı oldukça germişti. alternatif seçenek the girl on the train.

yapay zeka konulu bilim kurgu severseniz de ex machina, gerilim ögeleri de var hem.
  • zero times infinity  (29.03.18 13:36:06 ~ 13:36:59) 
Black Mirror'ı önerebilirim. Ayrıca henüz izlemedim ancak Westworld'ü de çok öneriyorlar.


  • air  (29.03.18 13:37:48) 
hep yapay zeka öneriyor gibi olmayayım ama westworld +1. black mirror'ı da bölüm bölüm değerlendirmek lazım. güzel bölümler var, absürt bölümler var.


  • zero times infinity  (29.03.18 13:40:39) 
Dizi Fringe öneriyorum.


  • i was made for you  (29.03.18 13:55:35) 
bilim kurgu olarak sayılı filmlerden biri "contact" tır. uçuk kaçık değil ayakları yere basan bir yapımdır. bence referans noktası olarak izlenmeli.

dizi olarak ise "battlestar galactica" bu havada. tüm kurgusallığına rağmen ağır başlı, tutarlı ve ağır. başka favorim "stargate sg-1" ise daha maceralı sürükleyici, her bölüm bir macera tadında.

gene filmlerden intersteller ve inception yeni dönemin kalite popülerlerinden.

gerçekçilik takıntın varsa distopik bilim kurgu olarak "children of men"'i öneririm.
  • misericord  (29.03.18 13:59:08) 
sana tek bir film öneriyorum. ki kendisi benim "en" sevdiğim filmdir.

Lock Stock and Two Smoking Barrels.
  • baharat  (29.03.18 14:49:08) 
matrix serisini boş geçmemek lazım. bilimkurgu olarak en iyi üçlemelerden birisidir.


  • booty hunter  (29.03.18 14:57:44) 
Mr. Nobody


  • yavru tosun  (29.03.18 16:19:03) 
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind
Her
Interstellar
Gravity
Dark City
Blade Runner
  • cemallamec  (29.03.18 19:38:32) 
nocturnal animals'ı izledim şimdi, vakit kaybının doruk noktalarında geziyor bu film. Hakkını vermek adına sürükleyici(iyi olta atıyor-besleyici) fakat doyurucu değil. Yazık, hayatın kendisi gibi koca bir hayal kırıklığı filmi.

riddick karanlık birşeye benziyor onu izlemeyeceğim, black mirror'u biliyorum izlemiştim ara ara, westworld'ün ilk 3 bölümünü sıkıla sıkıla izledim ve sürdüremedim, inandırıcı değil.

dün Lock Stock and Two Smoking Barrels'ı izlemiştim güzeldi. Bu adamın filmlerini seviyorum ama tek doz, cenk erdem gibi.

interstaller'ı izlemiştim zaten, onun dışında da eski filmler izleyemiyorum çok fazla. günümüze yakın çekim ve ışık olması gerekiyor.

O kadar örnek verdiğim halde çok kötü tavsiyelerde bulunuyormuşsunuz.

Ben olsam bu örneklere;

Law abiding citizen
Lucky number levin
Looper


önerilerini yapardım. Hayal kırıklığı yaşadım.
  • mete kudur  (30.03.18 23:37:26 ~ 23:38:07) 
  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (30.03.18 23:40:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.