[]

Dogum kontrol ve dogum kontrol haplari

Arkadaslar 30 yasindayim ve bugune kadar hep kondom ve aslinda bir dogum kontrol yontemi olmayan geri cekilme ile korundum iliskilerimde fakat artik isi riske atmak istemiyorum. Kondomu ikimizde istemiyoruz, e geriye dogum kontrol hapi kaliyor. Onlar da kilo aldiriyor vs., bir de hormonal donguye bu sekilde yapay bir mudahele beni fikir olarak oldukca rahatsiz ediyor. Biz nasil korunacagiz?
Siz neler yapiyorsunuz?



 
Vazektomi ya da spiral?


  • crown  (29.03.18 00:15:59) 
hap iyidir. hekiminizden tavsiye isteyin, çeşit çeşit hap var


  • vhs kaseti  (29.03.18 00:43:37) 
Şimdi öncelikle aile hekimine gidip bunları sorabilirsiniz. Detaylıca anlatır. En uygun olanı seçersiniz. Böyle uzuuuun bir kılavuzu var.

sbu.saglik.gov.tr

Seçenekler listeliyorum.
-Kondom
-Hap
-Spiral
-Depo İğne
-İmplant
-Nuvaring
-Vazektomi
-Spermisit köpük/jel

Her çifte en uygun olanı bulmak gerek. Kilo alma endişesiyle hap kullanmak istemiyor olabilir ama belki zaten hap kullanmak için uygun birisi değildir. Yaşı ileridir, ailesinde meme kanseri vardır, sigara içiyordur, pıhtılaşma eğilimi vardır vs. Doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir. Hormonal bir yöntem tercih etmezse hap, implant, depo iğne gidiyor. Kondom elendi. Doğum yapmamış kadınlarda spiral pek tercih edilmiyor. Doktor takmayabilir. Geriye kalanlardan bakıp size uygun olup olmadığını değerlendirin.
  • Lim5  (29.03.18 00:50:16) 
Hocam tıpta öğrenciyim tam bu konu bitti.ağrısız vs iki tane yöntem baya horahat vaginal halka ve spermisit var .vaginal halka 21 gün eşiniz vahinadına yerleştiriyor 7 gün çıkarıyor.bu hormonlu gene ama spiral gibi vs değil daha rahat.diğrr spermisit ise olması lazım yine ismine bakarsanız ilişkiden önce vaginaya konuşuyor.spermleri öldürüyor.bu ikisi çok rahat.


  • birdposing  (29.03.18 00:57:04) 
doğum kontrol haplarının alayından nefret ediyorum. reçete edilmişti üstelik bana. bir sürü kılcal çatlağın oldu, ota boka üzüldüm, ve saire... hormonsuz spiralin doğum yapmamış kişiler için de yaygınlaşması lazım bence. aksi halde ancak bitişte kondom ve geri çekilme, takvimle beraber temiz bir yol olabilir; yine bence...


  • e haliyle  (29.03.18 01:18:20) 
Doğum kontrol hapı yutmak bir kadının bedenine yapabileceği en büyük kötülüklerden biridir. Kondoma devam.


  • i m cool with that  (29.03.18 01:45:59 ~ 01:46:43) 
Kondom.

Dogum kontrol hapi > antidepresan + antibiyotik
  • imelih  (29.03.18 01:55:55) 
Ben 1.5 yıldır yazz kullanıyorum tam tersi kilo verdim. O efsaneleşmiş yan etkilerin hiçbirini de yaşamadım.


  • mutlusismankedi2015  (29.03.18 19:48:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.