[]

Vekaletname iptali nasil isliyor

Oncelikle merak ettigim vekaletnameyi bankalar sistemden mi goruyor yoksa vekaleti alan kisi elindeki vekaletname ile mi islem yapabiliyor?

Cikarttigim kapsamli vekaletnameyi iptal etmek istiyorum ama elimde o cikarttigim kagit yok. O surec nasil isliyor? Ben vekaleti iptal etsemde elindeki vekaletname ile islem yapabilir mi?

Boyle anneye anlayir gibi? Googledan mantigini anlamadim :(

 
Editleyemedim birde, iptal edilince karsi tarafa bildirim diyor mu gidiyorsa nasil gidiyor?


  • eja  (28.03.18 22:00:07) 
vekaletname iptali için azilname göndermeniz lazım. azilname gönderebilmek için vekaletnamenin elinizde olmasına gerek yok ama o vekaletnamenin yevmiye no, noter no ve tarih bilgilerini bilip azilnameye yazmanız lazım.

azilnameyi vekilin adresine göndermeniz gerekiyor. usulüne uygun tebliğ sonrasında o vekaletnameyi kullanarak işlem tesis etmesi durumunda suç işlemiş olacağından o vekaletnameyi kullanmayacaktır.
  • arma aski  (28.03.18 22:11:08 ~ 22:16:18) 
İlk önce, bankalar vekaletname ile o kadar rahat işlem yapmıyorlar. Hatta vekalet yerine senden faks veya mail ile talimat almaları onlar için daha güvenli bir kanal oluyor. Hiç tanımadıkları bir kişinin elinde vekaletname var olduğu için para çekme vb. işlemler yaptırmazlar.

Tapu sanırım bakıyor. Yani vekaletname verilen noterle görüşülüp onay istiyorlar. Sanıyorum, ama emin değilim.

Diğer kamu kurumları veya belediye benzeri kurumlar, su, elektrik idarelerinin falan anlık kontrol edebilecekleri bir mekanizma yok. Ama sanırım yakında o da gelecek. O yüzden sen vekaletini iptal ettirsen de bazı işlemleri yapabiliyorlar.

Vekaletnameyi genel vermemek ve süreli vermek gerekli.
  • malheiros  (28.03.18 22:11:39 ~ 22:12:56) 
genelde bankalar vs noteri arayıp vekaletname gecerlı mı dıye sormaktalar herhangi islem talebi geldiginde.


  • binder dandet  (28.03.18 22:12:16) 
azili veren bankaya elden azilnameyi gönderiyor. banka da o kişinin müşteri not bilgilerine sistemde azilname bulunduğunu, vekil ile işlem yapılmaması gerektiği bilgisini yazıyor. ilgili müşteriyle işlem yapacak her personel bu bilgiyi gördüğünü onaylamadan hesap bakiyesi bile sorgulayamıyor.

banka azili sistemde görmez. noterle banka arasında bir bağlantı yok.
  • karlmarx  (29.03.18 00:09:28) 
söylenenlere ek: sistemden kontrolü mümkün olmadığı için, noterden sözlü teyidi yapılmadan işleme alınan vekaletler her daim "yetkisiz işlem" riskine sahip. azilnameyi işlem ihtimali olan bankalara iletirseniz bu risk ortadan kalkar. vekaleti ilk kez gören banka, hesabın asıl sahibinden mutlaka bir ilk teyidi alır. ama sürekli bu vekaletle işlem yapan kişi varsa, sürekli tekrar teyit istemez. bu nedenle de risk olan bankalara bildirmek elzem.

azlettiğiniz vekilin kayıtlı adresine de azilname kargolanır.
  • 507  (29.03.18 00:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.