[]

Mobil Uygulama Yapmak

Selamlar,

Mobil uygulama yapmak çok mu zor?

Sıradan su içme hatırlatma bildirimi veren, ya da not alma hatırlatma vs gibi işlevleri olan bir uygulama yapmak çok mu zor? Çok mu teknik bilgi gerekiyor?

Hedef milyonlara ulaşan bir indirme tıklanma olsun değil. Max 100 kişinin aktif kullanabilmesi kafi. Ne bileyim yada kişisel bir uygulama olsun istiyorum sadece kendi kullandığım fln.


Hazır web sitesi yapan araçlar gibi kolay yöntemler yok mudur bu işte?

Teşekkürler.

 
Bunu bende merak ediyorum. Kendime bir program yapmayı çok isterdim. Kişisel bir şey.


  • Angelismeee  (28.03.18 11:51:28) 
  • charlotte blanc  (28.03.18 12:13:18) 
az önce teslimini yaptığım bir uygulamadan sonra, bu soruyu görünce geriye dönüp bir baktım ki şimdiye kadar kolaymış fakat o anlık zormuş bütün olan biten :) programlama bilgisine sahipsen
ios için swift veya objective-c
android için java veya kotlin
her ikisi için de react native tarzı diller var.

bunlara adapte olman kolay olur. dediğin özellikteki bir uygulamayı yapmak için nolursa olsun biraz dile hakim olman gerekiyor.
  • skid row  (28.03.18 12:50:56) 
www.youtube.com şurdan biraz bora kaşmer...

bu dediğin şeyleri yapmak için native bir uygulama yapmaya gerek yok. javascript ve biraz kafa varsa hybrid şekilde uygulamalar yazabilirsin. native sana cihaz özelliklerine tamamen erişmeni sağlar ama hybrid yazarsan belli kısmına erişirsin. native ve hyrbid ne zaman gerekli olduğunu bilmen lazım...

araştıracaksan ionic/framework7/jquery mobile bunlar html bazlı mobile app olayları. bunların da işlevsel hale gelmesini sağlayan angular, vue, react, js. (içe girdikce biraz dallanıp budaklanıyor :/)
  • qobel  (28.03.18 13:31:36) 
  • d e j i n  (28.03.18 23:30:33) 
Hocam bu jargon cok agir egitim almadan ogrenmek mumkun mu?


  • mkrk  (29.03.18 16:00:01) 
appinventor için diyorsan bir yazılım bilgim olmadan kendimce eğlencelik şeyler yapabiliyorum.
temel mantık bilmek kurtarıyor (ise önermeleri filan)

  • d e j i n  (03.04.18 00:45:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.