[]

Bedelli Çıkar mı ?

Ne olacak bu iş ?
40 yaşında askere alıyorlar mı ?



 
alıyorlar.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (28.03.18 01:22:00) 
3.Dünya Savaşı için tüm dünyada cepheler oluşmaya başlamışken, Türkiye NATO'dan çıkma evresine gelmiş Avrasya kanadıyla flört ederken, güney ve doğu komşulardaki terör için operasyonlar düzenlenmeye başlamış ve devam edileceği kesinken, devlet eliyle finanse edien TV dizilerinde ve sağ/sol her siyasi parti vatan/millet/Sakarya sloganları ile bu kadar şehadet edebiyatı yapılırken; yani savaştırılacak askere bu kadar ihtiyaç varken sizce bedelli çıkar mı?!!

Bedelli falan artık yok arkadaşlar, evet umut fakirin ekmeği ancak konjüktür diye de bir şey var devlet yönetiminde.

Zenginler daha da zenginleşsin diye cephede ölmesi için askere ihtiyaç var. O nedenle;

1) Bedelli asla çıkmayacak.. (hatta bedelli isteyenlerin vatan hainliğiyle suçlanacağı günler yaşayacağız)
2) Bakaya isen 40 değil 50 yaşında da (engelleyici bir sağlık sorunu yoksa) askere alırlar adamı.
  • Fayfa  (28.03.18 01:26:43) 
askere alacaklarsa bile 40 yaşına kadar kaçabildiği için madalya takıp general yapmaları gerek bence. taktik versene :D


  • nick bulamadim  (28.03.18 03:11:17) 
niye madalya versinler ki?
koldan tutup askere goturmek yok ki. isteyen herkes kacabilir.

  • baldur2  (28.03.18 06:53:17) 
40 yaşında da yok mu? ne zamana kadar kaçabiliyoruz?


  • nick bulamadim  (28.03.18 08:27:09) 
Çıkar.


  • Tears of Devil  (28.03.18 09:05:38) 
çıkmaz..


  • jesues  (28.03.18 09:09:03) 
Operasyonlar biterse çıkar, para lazım. Parasının alınacağı adamın askere gitmesinde orduya bir fayda yok, para versin o parayla profosyonel asker çalıştırmak daha mantıklı.

Fakat siyasi olarak şu sıra tepki çeker, bu yüzden yakın zamanda zor.

Ama "savaş var asker lazım" mantığı yanlış, orduya profosyonel asker lazım. Bedelli bekleyen adamın orduya masrafı olur, al giydir yedir yatır.
  • John Bloor  (28.03.18 10:06:34) 
Suriye'de fiili olarak çatışmalar, operasyonlar devam ederken ve şehit haberleri gelirken bedelli biraz zor.. ortalık biraz durulunca belki çıkarırlar çünkü elde avuçta ne varsa bitti gitti. satacak şey kalmadı ellerinde


  • silah taciri  (28.03.18 10:19:23) 
Çıkar. Dunya kadar adam bekliyor.


  • karacigerim vur kadehlere  (28.03.18 13:06:50) 
amcam isterse çıkarır bu kadar net :) www.youtube.com

milletin tepksine mi bakacak?
onu da şöyle halleder: "profosyenel askerlerimiz üstün bir başarı elde etti bla bla daha güçü bir ordu için şuan askerkil hizmetini yerine getiremeyene diycez ki -bak kardeşim, tamam yapmıyorsun ama gel sen de böyle destek ol- ...." yani bedelli yapmak isteyenlere gömecek profosyenel askerliği övecek algısını yapacak gidecek.

valla tüm bunlar ba-ha-ne istese çıkartır :)
  • qobel  (28.03.18 13:24:14) 
Ben 30'umda gittim, benden yaşlısı vardı. Bence yakın zamanda çıkmaz, bedelliden alacakları parayı benzine, alkole, sigaraya zammı gömüp zaten alıyorlar.


  • kimlanbu  (28.03.18 13:25:35 ~ 13:25:59) 
sehitleri haber bile yapmiyolar.
sehitler varken curuk raporu sayisi niye son 2 yilda 10 katina cikti acaba? buna ses cikaran var mi, yok?
paraya sikisip, ortalik da hafif durunca cikar.
  • baldur2  (28.03.18 14:13:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.