[]

Vücutta kızarıklıklar ve kaşıntı

Merhaba,

Birkaç gündür vücudumda ve başımda kaşıntılar vardı baya. Ense kısmında ufak kabarcıklar şeklinde. Dün gece alnımda oldu, sabah normal gibiydi ancsk şu an vücudumun üst kısmında başımda her yerde gibi. Kızarıklar ve kabarcıklar, şaıntı da var.

Resim de şu
Link Sharing yoluyla bir dosya paylaşıldı.
s.amsu.ng
(Son kullanma tarihi: 28 Mar 2018)

Bildiğim kadarıyla bir şeye alerjim yok, yediklerimde veya kullandıklarımda da pek bir fark yok. Alerji midir bu nedir? Ne yapabilirim?

Arkadaşımın tavsiyesiyle cetirizin içeren bir alerji hapı aldım.
Tavsiyelerinizi belliyorum

Teşekkürler

 
ürtiker olabilir. ortak kullanım alanına gittiniz mi? spor salonu gibi. kaşımamayya çalışın.


  • caletti  (28.03.18 00:29:17) 
Spor salonu gibi bir yere gitmedim ama öğrenci yurdunda yaşıyorum.


  • senolll  (28.03.18 00:43:24) 
@caletti +1

urtiker olabilir. ben de ayni hastaligi gecen yil yasadim 3 gun surdu benimki. ustteki arkadasin dedigi gibi ben ortak kullanim alaninda yasiyordum o donemde ondandi sanirim. benim de yiyeceklerden oldugunu sanmiyorum. benim kendi hakkimdaki suphem= ortak kullanim alani+ yogun stres/kaygi/endise'den dolayi oldugunu dusunuyorum.

sana tavsiyem bi acile git, serum/hap falan verirler. gecer. gecici bir hastalik. yogun endise/stres/kaygiliysan derdini acik bir sekilde paylasacagin biriyle konus.
  • tomcruise  (28.03.18 01:50:52) 
@konusma ben konusuyorum, "ürtiker" kızarık, kaşıntılı bu benzeri cilt tepkilerine verilen genel isim. pek çok sebebi olabiliyor. biri terlediğinde yaşarken, başkası fıstıklı birşey yediğinde yaşayabiliyor. ben de mesela temas kurduğum birşeyin ya da bir yerin temiz olmadığını düşündüğümde yaşıyorum.


  • e haliyle  (28.03.18 11:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.