[]

Akşam spor sonrasında beslenme

8 gibi salona varıyorum öncesinde makarna ve tavuk bir arada yiyorum sppr bitip evr geldiğimde saat 11 oluyor biriry yemeden yatıyorum ama yatma saatim 1 genelde , tavuk kısmını spordan sonraya mı bıraksam nasıl bir sistem yapsam acaba




 
hiç detay vermemişsin ama evet amaç kas kütlesi arttırmak ise spordan sonra kesin bulgur ve tavuk tüketmelisin.


  • plastic_angel  (28.03.18 00:32:33) 
Sana tavsiyem spora giderken yemek yeme. Ama çok açken de gitme. Spora gitmeden önce yoğurt-yulaf karıştırabilirsin. Veya nesfit mısır gevreğinin içerisine yarım muz doğrayıp sütle karıştırarak tüketebilirsin. Öğün gibi değil ama, seni hafiften tok tutacak kadar. Eve geldiğin zaman öğün olarak tavuk/et tüketebilirsin.


  • veys zimmer  (28.03.18 01:32:11) 
Uykudan 3 saat önce yemeyi bırakman lazım. Ancak salona geç ulaşman ve yemeğe geç oturma durumu var ise yapıacak tek şey ağırlık sonrası carcio'yu sağlam yapmak. Cardiyo sonrası yatıp uyusan bile metobolizma çalışmaya devam edeceğinden yağ yakımın devam edecek (ki cardio bu yüzden yapılıyor zaten). 20.00'da salona ulaşıyorsan tahmini 21.00-21.30 arası sıkı bir cardio yapıp salon çıkışı hemen protein ağırlıklı yemeğini ye. Makarnaya gerek yok, sadece et, salata, yoğurt üçlüsü son öğünün olsun. Akşamları makarna yeme. Sorun olmayacaktır.

başarılar..
  • Fayfa  (28.03.18 01:32:50) 
Yemeğe geç oturmayla kardiyonun bir ilgisi yok. O saatte yapılan kardiyo metabolizmayı uyandıracağı için gece uykularınız verimli geçmeyebilir. Ayrıca yağ yakımı için kardiyo değil HIIT egzersizi yapın.

Antrenman öncesi büyük bir öğün performansı düşüreceği için yemek için tavsiye edilen genellikle antrenman sonrasıdır. O yüzden yemek için kullandığınız süreyi antrenmana vererek 1 saat erken başlayıp eve de 1 saat erken dönün ve gelince yiyin. Profesyonel olarak uğraşmıyorsanız dakikanın, saatin hesabını yapmaya gerek yok. Gün içinde almanız gereken kaloriye ulaşmanız yeter.

Ayrıca 8'de salona gidip 11'de eve dönüyorsanız bir problem var gibi ortada. Dışarda oyalanmadığınızı varsayarsam ya çok uzun antrenman yapıyorsunuz ya da salon eve çok uzak. Antrenman sürenizi 1 saat civarında tutun. 8'de salona varıyorsanız 9:30 - 9:40 gibi çıkmanız lazım en geç.
  • synesthesia  (28.03.18 08:55:03 ~ 13:24:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.