[]

property wars

TLC'de olan program bunun olayını bilen var mı?
konsept şu: evin içini görmeden fiyat veriyorlar, açık arttırma oluyor, alıp renove edip satıyorlar. al-satçı abiler var. ne kadar iyi öngörüp kar edebilirse o kadar iyi.
bu olay nedir? neden içini göremiyorlar. kim satıyor bu evleri? (örn. belediye mi banka mı?)


 
Basit: adı üzerinde açık arttırma, mümkün olan en yüksek fiyata satmak amaç. O alıcılar da dediğiniz gibi kar etmeye çalışıyor. Adamlar evi görürse kafalarında aşağı yukarı bir rakam oluşur evin değeri ve maliyetlere dair, o yüzden göremezler. Açık arttırmayla evin içini göstermeden gerçek değerinden daha fazlaya satabilirler. O alıcılar da bunu telafi etmek için bir boya badana, 2-3 tamiratla makyajlanmış evi maksimum karla satmaya çalışıyorlar. yani herkes kendinden bir sonrakini kazıklamaya çalışıyor:)

O evlerin bir kısmı haczedilmiş evler bildiğim kadarıyla. (Aslında haczedilen malların satışı Türkiye'de de vardı, gene açık arttırmayla satılıyordu bildiğim - beyaz eşya vs. Ederi 100 lira olan bir eşya misal 30 lirayla açık arttırmaya giriyor, en yüksek rakamı veren alıyor; haczedilen eşya değerinin çok altında satılır).

Benzer şekilde Storage Wars var aynı kanalda ve gene görmeden açık arttırmayla depolardaki eşyalar satılıyor.
  • cymbelina  (28.03.18 00:10:08) 
teşekkürler ama bu ekipler yarışmıyor ki
yani işte bu hafta en iyi teklif verip en iyi karı yapan şu oldu 1. oldu bu kadar para ödülü var, filan gibi bir şey yok
niye yapıyorlar o zaman bunu?

ayrıca anlamadığım bi kısım şu: bu -görmeden fiyat verilen- açık arttırma sistemi mi böyle (ABD'de) yoksa programa özgü mü böyle? ayrıca ilk fiyatı kim oluştuyor? zira pograma özgü olsa program paso bunlara ev mi buluyor?

haczedilen malların satışı Türkiye'de de var ama görmeden almak zorunda değilsiniz.
  • niye ama  (28.03.18 02:22:10) 
Görmeden almak, riske girmek işin rengi, tadı tuzu - sanırım çünkü sonuçta bir tv şovu.

Birinci oldu, ödül aldı vs yok ama o bölümde en yüksek karı şu contractor yaptı, şu zarar etti gibi sonuç açıklanıyor diye hatırlıyorum.

Görmeden alma kısmı programa özgü sanırım, diğer türlü saçma olur zaten. Diğer sorularınızın yanıtlarını bilemiyorum:)
  • cymbelina  (28.03.18 13:19:26) 
Evleri banka satıyor, büyük ihtimalle haczedilen evler. Açık artırmaya çıkıyor ev fiyatları o semtteki ortalama fiyatlara göre belirleyip aşağıda bir fiyat yazıyorlar. Zaten evler kredisi ödenmeyen evler olduğundan banka zarar etmeyeceği fiyatı yazıyordur. Adamlara evi göstermek için bir sürü eleman lazım sürekli uğraştıracak ve evin içi kötü durumda ise satabileceğinden çok düşük fiyata gidip banka zarar edebilir. Bu sayede banka da maksimum karı en zahmetsiz biçimde elde ediyor.

adamların bu evleri alma sebebi ise tadilat yaptırıp satıp kar ediyorlar. adamların işi bu. zaten fiyatın kurtarmayacağını düşünenler artırmadan çekiliyor.
  • tantunizade murat efendi  (01.04.18 18:45:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.