[]

arabayla denize uçmak

arabayla 5-6 metre yükseklikten denize uçuyoruz.
camlar açık, çıkabilmelk için. çarpma anında sallatıdan sağa sola vurmayalım diye emniyet kemeri de bağlı. olmadı motor kaskı da taktık iyilerinden.

zarar görür müyüz. ne kadar zarar görürüz.
sağlam çıkmak için başka neler yapılabilir. önerileriniz nelerdir.

 
hayrola, film mi çeviriyorsunuz :) kapılar kilitli olmazsa direkt çıkarsınız gibime geliyor.


  • vita vinum est  (08.09.07 13:25:26) 
suya batmakta olan arabadan çıkmak diye bi başlık var sözlükte, işinize yarar herhalde..


  • rvnmakaay  (08.09.07 13:46:39) 
burun üstü dalıyorsanız hasarınız azalır ama dibinin üstüne şaap diye düşüyorsa sert zemine düşmüş kadar olursunuz. hafif dalgalı bir denizde sürat teknesi ile giderken tekne küçük bir dalgada sudan bir karış havalanıp geri indiğinde bile sanki arabayla kasisten hızlı geçmiş gibi bir etki yaratıyor diyim, gerisini siz hesaplayın.


  • kibritsuyu  (08.09.07 14:12:42) 
1 metreden sırt üstü atladığınızda canınızın nasıl yandığını ve uğradığınız şoku düşünün. sonra 6 metreden aynısını yapınca uğrayacağınız şoku hesaplayın :) o sersemlikle bir de aracın içinden çıkmanız gerekiyor.

eğer film için böyle bir sahne çekecekseniz tecrübeli dublörlerden yardım almanız, hazır dalgıç bekletmeniz, hazır ambulans bekletmeniz gerekir diye düşünüyorum. filmin bütçesini düşüreyim derken iş almayın başınıza. amatör bir video çekecekseniz ana haberlere konu olma ihtimaliniz var aman dikkat.
  • kimlanbu  (08.09.07 15:20:28) 
emniyet kemeri %100 kurtarma garantili bir gereç olmadığından, 6 metreden düştüğünüzde kafanızı bir yere çarpmanız ve bayılmanız mümkün. sonrası mâlum...


  • actionary  (08.09.07 15:29:59) 
5-6 metre, ciddi bir yükseklik aslında.
Eğer bunu yapmak zorunda iseniz, en iyisi arka koltukta oturmak, kilit kısmı tam göbeğe gelen beş noktalı emniyet kemerleri kullanmak ve kaskın hemen kulak hizasına gelen noktalardan omuzlara birer strap ile bağlantı yapmak.
aracın sadece ön camlarının açılıp arka camların kapalı tutulması, suya girince motorun ağırlığı ile burun aşağı bir pozisyon alacak aracın içinde ne olur ne olmaz diye bir miktar havanın biriktirilebilmesi için de faydalı olur. sözkonusu etki içi bagaja şişirilmiş çöp torbaları da doldurulabilir.
Ön camın da ciddi bir şekilde bantlanması gerekir. yoksa patlayıp içeriye gelme ihtimali var ki, rööööh diye üzerinize gelen su+cam parçaları ile cebelleşmek hoş olmaz.

bir de, bu atlamayı yapmadan önce anti freeze, yağ, hidrolik sıvılar ve yakıtın tamamen boşaltılması gerekir. denizi/gölü/nehri kirletmenin de alemi yok. aracı arkadan başka bir şeyle itiverirsiniz, olur..
  • godless commie  (16.09.07 18:29:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.