[]

intermittent fasting ile ilgili sorularim

selam arkadaslar,
ozellikle 16-8 yapanlara soruyorum ama diger sekillerde uygulayanlar da cevaplabailir.
1- ne asla yemiyorsunuz? ne yiyorsunuz genelde?
2- tavuk, et, balik pisirme yontemleriniz nelerdir? hazir sos vs kullaniyor musunuz? ketcap vs kullaniyor musunuz yerken? kendi sosunuz kendiniz mi hazirliyorsunuz yoksa?
3- kac ogun yiyorsunuz iki mi uc mu?
4- hacimlenme agirlikli spor yapanlar ekstra protein ihtiyacinizi nasil karsiliyorsunuz? protein tozu?

 
1-asla yemediğim bir şey yok. if zaten şunu ye bunu yeme diyeti değil, yeme şeklini belirliyor. karbonhidratı ve basit şekeri az tüketmeye çalışıyorum şu anda ağırlık çalışmadığım için.
2-balık konserve ya da füme somon evde, et ve tavuk ise sulu yemek şeklinde iş yerinde tüketiyorum. sandviç yapıyorum bazı akşamlar, orada salam-füme yiyorum. sossuz olmuyor tabii de, mayonez kullanmıyorum mesela, bazen ton balığı salatası yaparken azıcık koyuyorum bağlamak için. sandviçe rufus teague ballı bbq, pesto, ranch soslardan 2'sini koyuyorum, hemen hemen 150 kalori olacak kadar; kuru kuru yiyemem çünkü. kendim hazırlamakla uğraşacağım soslar değiller, zaten üşendiğim ve çabuk olsun istediğim için sandviç yediğimden sos yapma olayına hiç girişmiyorum.
3- 2 öğün, 12'de ve 20:00'de. bazen iş yerindeki yemek kötü çıkınca öğlen çok az yiyorum, 3 gibi bişeyler kemiriyorum.
4-hacimlenme için yapmadım hiç antrenman ama balık ve tavuk bana yeterli geliyordu.
  • Bruce  (27.03.18 10:24:34 ~ 10:25:51) 
1: Normalde ne yiyip ne yemiyorsan aynı şekilde devam, Bruce'un dediği gibi ne yiyip ne yemediğine karışmaz IF, tek kriteri açlık döneminde kalorisi olan gıdaları yiyip içmemek. Yani ketojenik diyet gibi spesifik makroları yok.

2: Geleneksel yöntemlerle; tereyağı/zeytinyağı kullanarak. Ketçap mayonez sevmem ama barbekü sos falan güzel olabiliyor.

3: 2-3 duruma göre değişiyor.

4: Yemekler yetiyor, yetmese protein tozu kullanırım ama bu protein olayını çok abartmamak lazım. Yani görüyorum kilo başına 2 gram falan protein hesaplayan insanlar var, bu bakış açısı çok yanlış. Misal adam 90 kilo, %30 yağ oranı var, şimdi bu adama kilo başına 2 gram protein alacaksın dediğinde bu adamın 180 gram protein alması gerekiyor, halbuki ağırlık çalışan bir erkeğin protein ihtiyacı, "Yağsız kas kütlesi" başına 1,2 gramdır. Yani bu 90 kiloluk %30 yağ oranına sahip adamın yağsız kas kütlesini hesapladığımızda (63 Kg) gerçek protein ihtiyacı (63*1,2) 75 gramdır, hadi sen 90 gram al, arada yine muazzam bir fark var. Protein kaslar ve diğer metabolik işler için gerekli, yağ kütlesi için değil. Hesaplama yaparken yağ kütlesini çıkarmak gerekir, bunların hesabını iyi yapmak lazım.
  • angelus  (27.03.18 12:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.