[]

dizlerimde ne var (menisküsle ilgili)

selam,

cumartesi gününe doktordan randevu aldım öncelikle onu söyleyeyim :) önceden menisküs yırtığı vardı ikisinde de ama diz kapağının yüksek olması falan sorun mu :(

sonuçlar aşağıda, korkmalı mıyım ?

sağ diz:
Sonuç :
Patella yüksek yerleşimlidir (IS indeks 1.26; patella alta).
Infrapatellar yağ yastıkçığı patella komşuluğunda ödematöz sinyal intensite değişiklikleri (fat-pad impingement?).
Diz eklem içi ve suprapatellar bursada belirgin effüzyon artışı.
Lateral menisküs gövde-arka boynuz bileşkesinde periferal kontura ve serbest uca uzanım gösteren horizontal fokal yırtık.
Lateral gastroknemius kası origosunda os fabella varyasyonu.
Lateral kollateral proksimal liflerinde hafif düzeyli kalınlık ve sinyal artışı (grade 1 sprain).

sol diz:
Sonuç :
Patella sınırda yüksek yerleşimlidir (IS indeks 1.22; patella alta).
Lateral menisküs gövde-arka boynuz bileşkesinde periferal kontur ve serbest uca uzanım gösteren horizontal yırtık.
Lateral kollateral ligament proksimal liflerinde hafif düzeyli kalınlık ve sinyal artışı (grade 1 sprain).
Lateral gastroknemius origosunda os fabella varyasyonu.

 
doktor değilim ancak ön yan diz çapraz bağ ve menisküs ameliyatı oldum. yırtık aşırı değilse ameliyat olmanı önermem. ağrı illaki olur ancak ftr ile çözen doktorlar var. ameliyat oldum kronik ağrılarım var. yaşın çok yoksa ameliyata yanaşma. genede dr daha iyi bilir.


  • mikahakkinen  (27.03.18 12:19:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.