[]

Bu dişler niye çürür yahu?

4 ay önce diş kontrolüne gitmiştim, ufak bir dolgum yapılmıştı, başka sorun yoktu. Yine gittim. Bu sefer de eski dolgulardan ikisinin üstünde, ayrıca bi tane de taze çürük çıktı.

Ben günde en az 2 kere diş fırçalarım. Dil fırçası, -zaman zaman- arayüz fırçası, sıkça da diş ipi, gargara kullanırım. Şekerli şeyler yerim ama öyle sürekli değil. Su da içerim. Bu dişler niye sürekli çürüyor yahu? Anlamadım gitti.


 
İki ihtimal var. Birincisi güzel fırçalamıyorsun, ikincisi genetik.

Bu arada midende sorun yok değil mi? O da etkileyebilir.
  • i was made for you  (27.03.18 00:06:38 ~ 00:07:21) 
midede arada yanma oluyor, bişeyler var gibi. iyi fırçalıyorum bence ama youtubedan yine de bir bakayım.


  • thelastshadow  (27.03.18 00:11:53) 
1 - genetik. çürük dişlerin en önemli faktörü malesef bu.
2 - mide asitinin gece yatarken ağız içine gelmesi
3 - şekerli şeyler yeme ve kötü fırçalama nedeniyle tam olarak arındırılamaması
4 - dolgunun hatalı yapılması
  • peace.on  (27.03.18 00:17:37 ~ 00:17:52) 
5 sene diş hekimliği okudum, 5 sene uzmanlık yaptım, 1 senedir öğretim üyesiyim. çürükte genetik faktörün etkin olduğunu hiç okumadım. herkes mükemmel biliyor.

en büyük ihtimal bir önceki hekim göremedi. bu kadar sürede saydığınız oral hijyeni uyguluyorsanız çürük gelişmez. aynı hekimse paraya ihtiyacı olabilir. olabiliyor böyle şeyler türkiyede maalesef.

yada el manipülasyonunuz kötü. otomatik bir fırça temin edip uzun uzun fırçalayın.

mide asidi ile oluşan çürüklerin karakteristiği farklıdır, belli olur. sanmıyorum bu ihtimal dahilinde oluşacağını.
  • carabelli  (27.03.18 00:55:36) 
Şeker hastalığı nedenlerden birisi olabilir


  • 3/3  (27.03.18 01:02:52) 
Hocam hem topa geç girmişsiniz, hem de sizden önce topa girip iyi niyetle yardımcı olmaya çalışanları ezmişsiniz. Herkes iyi niyetli ve bilebildiği kadar bir şeyler söylüyor.

İrsiyet konusunda da şöyle bir şeyler var. Sonuçta bir araştırma ama 'Hiç okumadım' demişsiniz ya. Ondan şeyettim.

dent.ege.edu.tr
  • oguz altun  (27.03.18 01:35:29) 
Bana da iyi fırçalayamama ve genetik faktörleri ağır basıyor gibi geldi. Sağlam bir elektrikli diş fırçası meseleyi çözebilir.


  • sevgikusunkanadinda  (27.03.18 02:48:40) 
www.colgate.com

Adamlar yalan mı söylüyor?
  • i was made for you  (27.03.18 10:51:28) 
Ben de hekimin görmemiş olma ihtimali yüksek diyecektim ki yetkilisi demiş zaten.

Öyle ki bazen filmde ve hatta muayenede gözükmeyen çürük yandaki dişi dolgu yapmak için açmaya başladığında görüldüğü de oluyor.
  • John Bloor  (27.03.18 10:51:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.