[]

Lüzumsuz eşyaları ayıklama?

Sanki hepsi lazım hepsi kullanılır gibi geliyor, eşyalarınızı sadeleştirme işini nasıl yapıyorsunuz?




 
Lüzumsuz olduğunu düşündüğünüz şeyleri bir araya koyun, mesela bir kutuya, poşete falan. Sadece ihtiyacınız olduğunda oradan alın. İki hafta/bir ay vs sonra kutunun içinde kalanları elden çıkarın, demek ki kullanmıyorsunuz. (Mevsimlik şeyler hariç)


  • sopiro  (25.03.18 19:48:17) 
Uygulanabilir bulduklarim:

- Belli bir süredir o esyalarin kullanilmadigini ispatlamak adina süre siniri koymak. Orn: "Giysi dolabinda son 6-7 ayda hic giyilmeyenleri elemek."

- Gozumu yoran, odada fazla gozuken esyalari once depoya kaldirmak. Yoklugunu yine bir süre hissetmemissem, uzulmeden freestuff gruplarina koyuyorum.
  • buf-e kür  (25.03.18 19:51:57) 
Lazım olur dediğim küçük şeyleri şunlara koyuyorum.

www.hepsiburada.com

Hem hepsi bir arada duruyor hem de saklaması kolay.

Yoksa direkt çöpe.
  • dissendium  (25.03.18 19:53:36) 
Son 1-2 yılda 2’den az kullandığım şeyleri ihtiyacı olanlara dağıtıyorum. İstifcilik bana göre değil.


  • naksidil  (25.03.18 20:14:58) 
Son 36 ayda hiç kullanılmadıysa gerekli kategorisinde değildir.


  • acetaminophen  (25.03.18 20:21:25) 
Gecen sene tasinirken duyurudan birinin arkadasi gelmisti bana. Onla baya cok sey ayirmistik. Beni tanimadigi icin "yaa ama belki kullanirim bak biliyosun" dedigim hicbiseye kulak asmadan cat cut atti vallahi :D

1 yil gecti tasinmamin ustunden, 1 kez bile ihtiyaicm olmadi o seylere, evet.
  • kuehles blondes  (25.03.18 20:47:00) 
bir kaç ay önce kendime bir kural koydum. her gün en az bir, gereksiz ya da kullanmadığım eşyayı çöpe atıyorum ya da ihtiyaç sahibine veriyorum. şimdi sıra atmaya kıyamadığım ya da anısı olan eşyalara geldi. ama kural kuraldır diyerek sıpıtıp atıyorum her gün bir şey seçip. baya azalttım gereksiz eşyalarımı.


  • violetsky  (25.03.18 22:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.