[]

Hız Düşüklüğü Modemden Mi Altaypıdan Mı?

Yeni taşındığım evde 16mbit e kadar bağlantı desteklediğini söylediklerinden türk.net e geçtim. Elimdeki modem modeli D-link DSL-2640U. Sayfasında şöyle bir bilgi var: ADSL Desteği :ADSL2+ (24 Mbps), ADSL2 (12 Mbps), ADSL (8 Mbps)

Benim bağlantım VAE ADSL olarak geçiyor ve 8mbit üzeri alamıyorum. Türk.net çalışanı oldukça bilgisiz gibi gözüktü gözüme ve altyapıdan kaynaklandığını söyledi.

Ancak adsl ise bağlantım zaten modemin seviyesi 8mbite kadar Yok adsl2 ise 12mbit e kadar veya adsl2+ ise 16'ya kadar kaldırması lazım.

Bilenler bilgi verebilirse süper olur. Şimdi bir de 200 liraya modem alıp sinirden onu kırmayayım.

 
Modemin adsl2 yi destekliyor olabilir ama altyapi 8 mbit’den fazlasina izin vermiyordur. Modemi degistirseniz de sonuc degismez.


  • kompisko  (25.03.18 13:01:39) 
turk.net / telekom / netspeed bunlarin sitesinde maksimum hiz sorgulayici var. orada ne sonuc cikiyor.
bir de bazi dsl modemlerin arayuzunde mevcut hat hizi ve maksimum hat hizi olcumlerinin bulundugu ekran oluyor. ona da bakabilirsin. bence her turlu 8den fazla alabiliyor olman lazim, altyapin o kadar kotu olamaz

  • jedilance  (25.03.18 15:47:28) 
Türk.net bilmiyorum lakin onda da aynıdır.

Benim tarifem 24mbit'e kadar iken ttnet bana 8mbit gönderiyordu. 2-3 ay önemsemedim sonra yeter diyerek aradım dedim benim altyapım fiber, tarifemde öyle bana yok yere az hız veriyorsunuz arttırın. Ertesi 20mbit almaya başlamıştım. Şu anda o altyapıyla 35 alıyorum (tabii tarifemi yükselttim).

Kısacası altyapınız 16mbit'i desteklemesine rağmen iss'ler size bile isteye veya bilmeye istemeye az hız gönderebiliyorlar. Ayrıca modeniz adsl2+ olduğu için 24mbit hız alabilirsiniz. Sorun modemde değil internet servis sağlayıcısında. Türk'net ile iletişime geçin hallederler.
  • ampri kuka  (25.03.18 15:55:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.