[]

almanca b1 hk

merhaba arkadaşlar,

almanca a2 kursunu geçen ay tamamladım. gün içerisinde telefonda her ne kadar almanca muhabbet etme şansım olsa da günlük kullanımların dışına çıkamadığım ve gramer konularını da yeterince sindiremediğim için kendimi eksik hissediyorum.

şimdi b1 kursumun başlamasına yaklaşık 1 ay var ama ben biraz endişeleniyorum. a2 tam oturmamışken b1'e başlamak acaba sıkıntı oluşturabilir mi? ya da tam tersi bir durum olabilir mi? zordan başlayınca temel konular kendiliğinden oturur mu? sonuçta almanca diğer dillere göre farklı bir yapıya sahip. temel sağlam olmazsa üzerine çıkamam gibi geliyor bana.

b1 ve b2 seviyesindeki arkadaşlar yanıtlayabilirse çok mutlu olurum, herkese mutlu haftasonları..

 
a2 kursunu tamamladığınız yerle b1 kursuna başlayacağınız yer aynıysa bence endişe etmenize gerek yok. almancam zayıf ama rusça öğreniyorum, benzer yoldan geçtim. gramer olarak rusça almancaya kıyasla çok daha zor. ismin halleri, kelimelerin cinsiyeti vs. hepsi orada da var. bizim (arkadaşlar olarak) hep söylediğimiz bir şey var: bir şey anlatıldığında ilk hafta "o neydi gız?" diye dolaşıyoruz ortalıkta. üzerine yeni şeyler eklendiğinde ise sindiriyoruz.

velhasıl, a2'yi bitirdiyseniz b1'e başlayacak durumdasınız demektir. zaten b1, a2'nin üzerine geleceği ve şu ana kadarki eğitiminizden bağımsız olmayacağı için bence içiniz rahat olsun. zorlanmak mümkün hatta çok doğal, sonuç olarak ara vermiş ve üstüne üstlük yeni şeyler öğreniyor olacaksınız ama zamanla oturuyor bunlar. yerleşiyor.

dilin "oturmasını" beklemek bence yapılabilecek en büyük hata. dediğim gibi, öğrenecekleriniz zaten bildiklerinizin üzerine geleceği için siz b1'i çalışırken bir yandan a2 konularını da yeniden görmüş olacaksınız bir nevi. o yüzden çekinmeyin, bir şey olmasını beklemeyin, gelişine dalın bence. o "temelim sağlam değil" ve "bi şeyler eksik" hissi zaman zaman can sıkıcı olabiliyor ama onu aşmanın yolu da bir adım ileriye gitmek. bence içiniz rahat olsun.
  • der meister  (24.03.18 23:35:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.