[]

Gitarı bilgisayara kaydetme problemi

Merhabalar a dostlar
Ben amatör olarak kendi çapımda müzikle uğraşıyorum. Geçen gün acaba kendime tek kişilik band mı kursam dedim ama gitarı bir türlü bilgisayara bağlayamadım. Laptopta tek jack girişi var. Benim gitar jakının ucuna 3.5 a küçülten aparatı takıp o tek girişe taktım ama bir türlü ses alamadım. Galiba bu kulaklıkla mikrofonun tek girişte olmasından kaynaklanan bir problem. İnternette biraz araştırdım ama bu sorunu başka yaşayan yok galiba. Acaba bu halledilebilir bir problem mi? Eğer halledilmez bir problem ise bu usbden bağlanan bir aparat varmış 40 50 tl.ye. Ondan alsam işimi görebilecek derecede bir şeyler kayıt edebilir miyim ve guitar rig falan kullanabilir miyim? Audio interfacelere yüzlerce lira harcamak istemiyorum. Bi aydınlatırsanız sevinirim.



 
Selamlar her ne kadar onboard ses kartı ile gitar kaydetmeyi kati suretle tavsiye etmesem de yolunu anlatayım evvela.

iRig denilen cihaz ile laptop'ların (ve iphone, ipad'ların da) kulaklık/mikrofon girişinden gitar input eylemek mümkün.
iRig 1 muhtelif çin sitelerinde (taklit ürün olarak) çok çok ucuz fiyata bulunmakta ve verilen para ve onboard rezil ses kartı göz önünde bulundurulduğunda düzgün bir amfi simülasyonu ile çekilebilir(göreceli) tonlar vermekte.

Usb üzerinden bağlanan her cihaz %99 zaten bir minik ses kartıdır zaten.

Lakin düzgün bir şekilde yapmak isterseniz bunu ihtiyacınız olan şey harici bir ses kartıdır. Sıfır olarak alacağınız en dandik ses kartı dahi onboard ses kartından bahsettiğim adaptörlerle bağlanan gitardan çok çok daha düzgün sonuç verecektir.

Keyif için yapacağınız bu işi çile haline getirmemek için çok çok basit belki ikinci el bir harici ses kartı tavsiye ederim.

iRig'lerin düzgün preamplı ve hatta bahsettiğiniz gibi usb olanları da var irig1'e nazaran daha düzgün tonlar verebilen. Ama basit harici ses kartı fiyatına zaten o cihazlar da.


~Bu arada direkt onboard bağladığınızda gitarı muhtemelen gecikme yaşayacaksınız onu da asio4all kurarak bir nebze giderebilirsiniz.
  • hedep  (24.03.18 23:13:54 ~ 23:21:21) 
teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. o zaman ben en iyisi harici ses kartı seçeneğine yöneleyim.


  • caglayanli  (25.03.18 00:42:20) 
alacağın ses kartının hi-z girişi mutlaka olsun.


  • alperz  (25.03.18 00:43:10) 
önerebileceğiniz bir model var mı?


  • caglayanli  (25.03.18 05:13:07) 
Audient'in en basit modeli id4 dinamik aralığı ile fiyat olarak benzerlerinden daha iyi konumda.
Focusrite'ın scarlett serisi solo modeli var 1xlr 1 gitar inputlu.
Presonus iş görebilir.
Steinberg güzel kartlar yapıyor bu aralar.
Roland octa serisinden millet acaip memnun.

M-Audio, Behringer'lerden uzak durmanızı tavsiye ederim.

E düdük bin tane alet söylemişin hangisi derseniz hangisini alsanız işiniz görülecek aslında ama içlerinden audient, roland ve steinberg'i seçerdim ben. Audient manyağı class compliant bir cihaz driver gerektirmeden haş diye neye bağlarsanız bağlayın (win, mac, ios) çalışıyor. En sorunsuz deneyimi o verir sanırım.
  • hedep  (25.03.18 21:30:44 ~ 21:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.