[]

Hızlı Okuma ile İlgili Sorum Var?

iyi akşamlar öncelikle. bugün bu konu hakkında bir hoca konuşuyordu. yok iç sesi yok edin ve görüş alanınızı genişletin diye. görüş alanını genişletmek için de şöyle birşeyler anlattı:
öncelikle bir kağıdı ikiye katlayın, sol ve sağ tarafa ikişerli olmak üzere toplam dört farklı renk ile çizgi çizin. gözünüzü sayfanın sağı ve solu arasında hızlıca gezdirin 3 dakika boyunca. ve gözünüzü kapadığınızda kaç renk aklınızda kalmışsa o kadar geniş görüyorsunuzdur. bunu en fazla 15 gün boyunca uygulayın.
size sorum bu metodu duydunuz mu, bir de duyduysanız bu metod tam olarak nasıl yapılıyor, işe yarar mı ayrıca?


 
cevap için teşekkürler, peki işe yaramışlığı var mıdır?


  • s0phiesw0rld  (19.02.10 20:55:30) 
450 kelime olan okuma hızımı 750 ye çıkarmışlığım vardı egzersizlerle. ama o egzersizleri bırakınca okuma hızın eskisinden daha alt bir seviyeye inebilir. bence gereksiz bir olay bu.

kaldı ki benim gibi dikkat bozukluğu olan insanlara faydasız bence. ben okuduğumu kafa yormadan anlayamazken, hızlı okuyarak nasıl anlayacağım diye isyan etmişliğim vardı.
  • elmalili hamdi yazar  (19.02.10 22:05:03) 
benim için 450 kelimede iyi yahu:) acaba 450 nasıl başarabilirim, şu an 250 civarı


  • s0phiesw0rld  (19.02.10 22:17:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.