[]

müzik sistemi için ayrı para isteyen mekan

mekana girdiniz birşey acayip dikkatinizi çekti.
cidden dehşet bir müzik sistemleri var adamların.
parmaklarının gitara vuruşunu bile hissedebiliyorsunuz. böyle eleman davula değilde ruhunuza vuruyor sanki. cidden manyak iş yapmışlar.
5-6 şarkı derken cidden mest oldunuz. hep buraya gelelim diye söyleniyorsunuz vs. baya sevdiniz yani.
4-5 bira içtiniz hesap geldi. 5 bira 20tl'den 100tl yazıyor birde müzik 30tl yazmışlar. toplam hesap 130tl.
mekan sahibi çağırdınız müzik parasını sordunuz. adam yaptığı ses sistemi yatırımını anlattı bu gideri biraya patatese çereze bölmeyi uygun bulmadığını insanların neye para verdiklerini bilmelerini vs istedi. o sebeple ayrıca yazdığını anlattı ayrıntılı şekilde.

1) bu durum hoşunuza gider miydi?
2) sağlam ses sistemi için kişi başı 30tl çok mu gelirdi?

 
para pul olayı kişiyie göre değişir.

çoğu insan bunu kerizlenme olarak anlar.

öyle bişey varsa kapıya kocaman yazılır giriş ücreti 30 lira diye.

mesela lig maçlarını oynatan mekanlarda kapıdan girişte şu kadar tl maç parası yazılacağı bellidir, herkes bunu bilir.

ama müzik olayında böyle değildir.
  • Photographer  (24.03.18 21:23:26) 
isterse bose mühendisi çalıştırsın, beni ilgilendirmez. ben belki müzik dinlemeyi sevmiyorum, belki de beni rahatsız etti sistem? maç izlenen mekana sadece bişeyler içmeye gidip maç parası varmaya benziyor. tek farkı, orada maç izlendiğini ve maç parası alındığını biliyorsun, ona göre gidersin ya da gitmezsin. bu adam da mekanın girişine "muhteşem ses sistemim var, onun masrafını da size kitliycem" yazarsa tamam derim.

hem, kaç müşteriden aldığı ses sistemi parasıyla hala çıkaramamış mı masrafı? ne zamana kadar almaya devam edecek mesela?
  • Bruce  (24.03.18 21:28:14 ~ 21:28:33) 
Saçmalık. Ya fiyatlara eklesin ya da giriş ücreti alsın.

Durum hoşuma gitmezdi. 30 lirayı bu şekilde vermek istemem ama diyelim bu ses sisteminden dolayı fiyatlar yüksek, gerçekten güzel müzikler çalıyorlarsa sorun etmem.
  • i was made for you  (24.03.18 21:29:45) 
uyanık salağın teki. dendiği gibi, o zaman giriş 30 tl yazsın, hiç haberin olmadan 30 lira kazıklama peşinde şerefsiz.


  • mehmed resad  (24.03.18 21:30:47) 
Gece kulübü ise istanbul için canlı müzik, 30 tl para değil. Adamlar güzel hizmet vermiş parasını istiyor.

Bistro tarzı yemek ağırlıklı bir mekansa doğru bir uygulama olmamış.
  • archmage mahmut  (24.03.18 21:37:16) 
ben zaten müşteri olarak o mekandan kaliteli hizmet ve ortam beklerim.eğer mekan iyi olursa gider insan,ama gittiği mekanın donanımı için para ödemesi anlamsız.


  • since1907  (24.03.18 22:23:37) 
oldukça saçma hatta baya saçma. mekan ısıtmasını soğutmasını da ayrı eklesin o zaman. 4 yıldır mekan işletiyorum, adisyona bunu yazsanız twitter da linç edilirsiniz, reklamınız olur.

ayrıca her müşterinin müzik için oraya geldiğini nasıl tespit edeceksiniz. belki adam sırf bira içmek için geldi, neden müzik parası ödesin. adam çalınan müziği beğenmedi ? neye göre kime göre ?

ayrıca ses sisteminin parası çıktı diyelim, ee sonra 30 tl almayı kesecek mi mekan ? sonuçta amorti edildi maliyet
  • oscar  (24.03.18 22:45:21) 
1-kesinlikle hosuma gider.
2-Biraz fazla gibi ama ben umursamam sahsen. Her allahin gunu gittigim yer degilse.

Edit: Ama onceden bildirilmeli boyle seyler. Yazi falan asarsin ya da menuye yazarsin.
  • stavro  (24.03.18 22:46:24 ~ 23:00:57) 
Ben o parayı vermezdim.Kimse de önceden haber vermeden bana bu parayı ödetemezdi.


  • turkuaz  (24.03.18 22:53:40) 
1- Müzik dinleme ücreti seçime bağlı olursa kabul edilebilir ama sabit olarak yazılması gitmezdi.

2- Müziklerde güzelse sıkıntı etmem.
  • murtiii  (24.03.18 22:59:15) 
Anket sonuclari ;
1) Demek ki kimse oyle deli bir muzik sistemi olan mekana gitmemis gerci bende gitmedim. "Muzik sistemi cok iyi adamlarin yaa" diye bir kavram yok. O zaman mekan kurarken muzik sistemine yatirim yapmanin anlami yok. Arti para istesen kavga cikacak biraya 5tl yaslasan yine kavga cikacak. Adam bi yanda zortingen barda icecek birasini.

2) Bu gibi seyleri yiyecege icecege gommek daha kabul edilebilir sanirim.

3) on bilgilendirme sart

Benim cevaplar,
Evet on bilgilendirme sart. Mesela saat 8'den sonra canli muzik olucaksa garson gelip soyluyor su kadar ucreti var diye. Orasi ok.

Bence neye para verdigimi bilmem mantikli. Kisi basi degilde masaya 30tl kesiyorsa makul. Kisi basi o kafa ile kavga cikabilir.
Yine oraya ses sistemi icin gidiyorsam eger 30tl makul.
  • dedim dedim de kime dedim  (25.03.18 11:33:26) 
Buradan alacagin cevaplarla bir yargiya varmaya calisma bence. Ses sistemine para odeyen adam yok degil, gayet de var. Simdi yemek icin mekana giden adama ses sistemi dersen ben niye kaziklanayim der adam. Bu soruyu da muzige onem veren musteri kitlesine sorman lazim. Boyle bir mekan kendini "bizim olayimiz ses sistemi" diye pazarlarsa oluru var bence.
Ses sistemiyle ilgilenmeyen adam senin o bicim ses sistemini farketmeyecek zaten kulaklariyla. 30tl muzik parasi dersen o msteriye sandelyeler havada ucusur.
Ben de bir kebabcida ya da steakhouseda dekorasyona degil yemege para vermek isterim mesela. Vasat yemek yiyip dekorasyona para odersem kaziklanmis hissederim, bunun gibi.
Senin bahsettigin olayda msterinin neye para verdigini bilmesi gerekir ki bunu bilmesi cok da iyi. Yani masaya yetkiliyi cagirip bu ne parasi lan diye sorduktan sonra "ben bu maliyeti yiyecek icecek fiyatlarina ekleyip musteriye kitlemeyi dogru bulmuyorum" argumanini duymamayacak, bunu bilecek adam. Mekan halihazirda boyle pazarlaniyor olacak ve adam bu soruyu sormayacak.
Ama hepsini gectim, kaliteli ses sistemiyle yeme icme ayni anda olmaz bence. Derdi muzik olan musteri cafe-restoran tarzi yere ugramaz diye dusunuyorum.
  • stavro  (25.03.18 13:21:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.