[]

Şimdi biz ne düşünüyoruz. What can i do sometimes

Off, şu başlık atma olaylarını bi' türlü beceremiyorum. Neyse, hızlıca soruma geçeyim.

Yanlış anımsamıyorsam, sözlükte ssg'nin ''milliyetçilik hastalıktır'' gibi bir yaklaşımı vardı. Şimdi entry aramaya üşendim.

Şimdi yine son zamanlarda sözlükte aşırı artan bir ''devlet beka''sı ''vatan hainliği'' olayı var. Yani haklı haksız herhangi bir yaklaşımda refleks hep ''bu puştlar vatan haini'' tadında oluyor ve çok da fazla seyirci buluyor bu dil.

Yani sözlükte de vatan haini olmanız an meselesi ve bunu sadece belirli bir kitle yapmıyor. Misal kendisine atatürkçü diyen kitle de aynı refleksi gösterebilir, kendisine ''dinci'' denilen kitle de.

solcu diye adlandırılan insanlar daha çok ''ulusalcı''ya kaymış pozisyondalar.

benim ingilizcem çoook yetersiz olduğu için, ben bu durumun dünyada da benzer yaklaşımlarla trende geçtiğini düşünüyorum ama tabi okuma yapamadığım için tam da bilemiyorum. Dünyayı da izleyen arkadaşlarınız varsa onlar dünyada bunun aksi mi yoksa yanlısı mı bi' yükseliş var onu anlatabilir mi ?

bitti mi, bitmedi...

Bir de bunun dünya savaşları öncesinde ki politik akımla karşılaştırabilecek babayiğitler varsa onları da okumak isterim.


bitti mi ? asla,

konuyu neden ssg'ye getirdim, ssg'nin ya da 1.yüzden arkadaşlarının bu başlıklara yazdığına hiç denk gelmedim, herhangi bir refleks ya da tepkilerine de denk gelmedim. Oysa eskiden yazıyorlardı şimdi alternatif nickler mi kullanıyorlardır yoksa bu konudan vazgeçip-ümit kesip alternatif ilgi alanlarına mı yönelmişlerdir o konuda da fikirleriniz varsa yardırabilirsiniz.

Şu da ilgimi çekiyor, kökten karşı olduğun bir durum senin var ettiğin sözüm ona ''demokratik ve açık'' bir platformda tartışılırken senin bu tartışmaya katkı sağlamamanın temelinde ki fikir nedir sizce ?

bunu ssg'ye de bi' şekilde sorabilirim ama, onun fikirlerini değil genel yaklaşımı merak ediyorum(otelde bıçaklanan kadında olduğu gibi)

xoxo. bitti.

 
Ben sadece ABD'yi takip eden biri olarak ulusalcılığın ABD'de Trump sayesinde yükselişe geçtiğini görüyorum.

foreignpolicy.com

Sözlük'ü okumadığım için ssg'nin görüşlerini tam bilmiyorum ancak Sözlük genel olarak en başından beri çok sesliliğe önem veren bir ortam olduğu için ssg'nin bu çok sesliliğe zarar verebilecek her türlü düşüncenin karşısında olması gerekir. Milliyetçilik de bu ortamın bozulmasına neden olabilecek bir şey. Yani, Sözlük hiçbir zaman bir yazar grubunun malı ya da bir düşünce akımının kalesi olmadı. Sözlük'ü dışarıdan okuyan 3. bir kişinin farklı düşünceleri görebileceği bir yer oldu. Bugün bu durumun hâlâ devam ettiğini düşünüyorum. Dışarıdan bakan biri yine çok farklı görüşleri okuyabilir. Sadece yazar sayısı çok fazla olduğu için sanki hep bir kavga yaşanıyormuş, hep bir savaş varmış algısı oluşuyor. ssg de bu kadar fazla sayıdaki yazarın arasında sadece bir kişi artık. Eskisi gibi yazar sayısının az olduğu bir ortamda görüşlerin uzun uzun konuşulacağı bir ortam yok. Bu tamamen onun kendi eseri. Sözlük'ün durumu yüzünden yorum yapmıyordur eğer yapmıyorsa.
  • dissendium  (24.03.18 17:29:04) 
aslında biz de birer hayvanız ve sürüler halinde yaşıyoruz. aynı kanı canı fikri paylaşsak da karşı gruba karşı kendimizi savunma veya agresif olma potansiyelimiz var. Devletler de, kitleleri en iyi yönlendiren şeyin milliyetçilik ve fanatizm olduğunu bildiği için bunu kullanıyorlar.

bu arada çok boş şeyler takip etmişsin ssgnin ne düşündüğünü kimin umrunda. sözlük mü demokratik? amk ne büyüttünüz gözünüzde şu sözlüğü, 10 sene geçti kaliteli zamanlarının üzerinden. şu an ünili ergen yuvası. 20 sayfa gezip de kim kaliteli bir entry girmiş diye arayacak vaktim yok maalesef. eskiden debe vardı onu da elimizden aldılar.
  • plastic_angel  (24.03.18 17:52:09 ~ 17:53:14) 
ssg kaçtı gitti. amerikada para eziyor. yan hesaplardan yine girip yazıyordur arada.
ama ceza falan almamak icin kendini belli etmez. ertelenmiş cezası var çünkü.

  • herhaltibiliyoring  (24.03.18 18:02:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.