[]

Dostum kalmadı, ne yapacağım?

İnsanları çoğunlukla sevmem, bu nedenle şu ana kadar çevresinde az sayıda insan tutan biri oldum. Son bir yıla kadar hâlimden memnundum ancak bu süre içerisinde en yakınımdakilerden biri İstanbul'a, ikisi İtalya'ya, biri Slovakya'ya, biri de Bursa'ya gitti. Dost diyebileceğim kimse kalmadı. Azı seviyorum, kendimle çokça vakit geçiririm ama hiçliğe alışık değilim.

Düşünmeye başladım; kafama esince çat kapı gidip iki bira içebileceğim, herhangi bir etkinliğe katılabileceğim, doğru düzgün sohbet edebileceğim, derdimi paylaşacağım, kısacası hayattan keyif almamı sağlayan ortam dağıldı, gitti.

Bu yaştan -25- sonra nasıl arkadaş edineceğime dair sonuçsuz sorular sormak istemiyorum. Burada mutlaka benzer durumda kalanlar olmuştur, onların tecrübelerini merak ediyorum. Elbette zamanla her şey çok farklı olacak ama bu dönem nasıl geçti sizin için, arkadaşlığın eski tadını yeniden alabiliyor musunuz?

 
Arkadaşlar giysi gibidirler. Üzerine oldukları sürece iyidirler ama en sonunda ya yıpranırlar ya da sen büyürsün...

benim hiç çok çok yakın arkadaşlarım olmadı.. arkadaşlığı ben kendi içimde 'birbirinin yalnızlığını gidermek için kurulan anlık çıkar ilişkisi' olarak tanımlıyorum. iki taraf da birbirinden faydalanıyor, güzel bi şey. ortam değiştikçe, zaman değiştikçe yeni insanlar buluyoruz. hiç de öncekileri aramadım.
  • mehmed resad  (23.03.18 22:19:10) 
bisiklete falan başla. gruplarla gez. güzel ortamlar ama ben sevmiyorum. ben sürüyorum kordonda yalnız başıma son ses müzik dinleyerek bt hoparlörden. araziye falan çıkıyorum hafta sonları. hobileri severim birden fazla var bende ama grupları sevmiyorum. insanlar bana göre değil. evden çıkmayı sevmiyorsan online oyun oyna. keyifli oluyor arkadaş da ediniyor insan. çok takılırdım eskiden. şimdi single player anca. en güzeli sevgili yapıp her şeyi onunla yapabilmek. öylesi de zor be abi. şans


  • hasmetizm 2046  (23.03.18 22:33:17) 
@mehmed resat, görüşüne katılsam da benim için öyle olmuyor, ayrı yere koyuyorum bazı insanları.

@hasmetizm 2046, sorun şu ki, bisikletle tek başına seferihisar'a gidip gelen, bundan da inanılmaz zevk alan bir insanım zaten, gönül işlerim de rayında ama arkadaşlarımın da orada bir yerde durduğunu bileyim be ya :)
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (23.03.18 23:15:06) 
hangi şehirde yaşıyorsun?


  • i m cool with that  (23.03.18 23:36:43) 
ben de aynı senin gibiyim. ülke dışına taşınanlardan dolayı mağdurum. 2 yıldır çabalıyorum, arkadaş edinemedim. öylece tanıdıklıktan ileri gitmiyor. küçük yaşta arkadaşlıklar daha kolay oluyor, siyasi görüş net olmuyor, inançlar farklı olmuyor bir sürü şey. sonra arkadaş beğenilmiyor. akıllısı olmuyor, aynı ilgi alanlarını paylaşmıyorsun, sosyal medya gösterişçisi çıkıyor. olmuyor yani.


  • pinkpeony  (23.03.18 23:42:12) 
@i m cool with that, İzmir.

@pinkpeony, ben de bundan endişeleniyorum. Sanki şanslıymışım da şansımı kaybetmişim gibi.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (24.03.18 00:23:15) 
mtb varsa takıl bana. izmir'deyim ben de.


  • hasmetizm 2046  (25.03.18 13:53:54) 
Ortamını kendin yapacaksın. sen insanlarla dost olacaksın.


  • komando kani var bende  (25.03.18 14:02:13) 
hiç dostum olmasa,telefonum hiç çalmasa
bir tek sen, sen olsaydın yanımda

www.youtube.com
  • biravekahve  (25.03.18 14:16:06) 
@hasmetizm 2046, neden olmasın :)


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (26.03.18 03:24:20) 
okul bittikten sonra arkadaş edinmek sevgili edinmekden zordur.
sevgili yap.

  • titiraprap  (26.03.18 03:42:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.