[]

istiklal marşı bestesini nasıl buluyorsunuz?

malum tarafından son günlerde bu da gündeme girmişken merak ettim sizleri.

öncelikle şu: www.youtube.com

benim hayatımda dinlediğim en muhteşem şeylerden biri olabilir. tüylerimi diken diken ediyor, inanılmaz bi havası var bence. korkunç bir hava hatta, hem güven veren hem korkunç bir hava. siz ne diyorsunuz?

 
Güzel bence.


  • cemallamec  (23.03.18 21:33:44) 
muazzam bence.


  • jamiro  (23.03.18 21:36:24 ~ 21:36:31) 
Ben de milli duygulardan bağımsız olarak bayağı beğeniyorum.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (23.03.18 21:36:26) 
Larda yüzen Alsancak ne demek?


  • benaslindayohum  (23.03.18 21:38:39) 
şu anki bestesi ile Türk İstiklal Marşı dünyanın en iyileri arasında ilk sıradadır. ardından sovyet marşı ve çeçen marşı gelmektedir.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (23.03.18 21:41:48) 
bestenin ne olduğunu bilmeyen sığırlara sormuyorum diye not düşseydin keşke.


  • jamiro  (23.03.18 21:43:20) 
Beste ayri olarak cok guzel. Mars ayri olarak cok guzel. Ama bu beste bu marsa uygun degil. Niyet okumaktan hoslanmam ama bunu dillendirenlerin niyetinin bu degil, yeni devlete yeni mars oldugu inancindayim.


  • allah yazdiysa bozsun  (23.03.18 21:55:22) 
Prozodi problemi vardır (nim milletimin , tüten en son ocak o be)

Lakin “izmir’e giren türk atliları düşünülerek” yapılan bestenin ve “ilk dizeleri duvarlara kanla yazılan” şiiri ile tüyleri diken diken eder.

Önce şiiri içselleştrip okununca ne prozodi dinler insan ne bişey..

Maç önceleri , pazartesi ve cuma törenlerinde anlamını yitirttiler yıllarca.

Olimpiyatlarda altın alan bir sporcumuz için çalınınca da fena eder misal.

İlk bestelenişi aslında daha hızlı imiş ama plak teknolojisi yüzünden yavaşlatılmış derler , youtube’ta iki katı hızla dinleyince daha değişik oluyor. Hatta 1-2 dönem önce buna benzer bir çalışma vardı Cb senfonide...
  • dogalantibiyotik  (23.03.18 22:16:57) 
Bence çok iyi değil ama kötü de diyemem. Yani karizmatik diyebilecegimiz bir tonda ama çok daha üst düzey milli marş melodileri de var. Bi kere marşi söylemek baya zor ve ikinci kitada artık sıkılıyorum ben söylerken.

Ben sovyetler, abd, kanada ve kazakistan marşlarini seviyorum. Fransa da güzel mesela. Yani çoğu ülkenin marşı kaliteli zaten, bizimki öyle ahım şahım gelmiyor.

Ama değişmesine de kesinlikle karsıyim, bu haliyle kalmalı, çünkü iyisiyle kötüsüyle milli marşın bestesi modern cumhuriyet bestecilerinden zeki üngör'e ait ve Cumhuriyet geleneği açısından önemli.
  • nundu  (23.03.18 22:18:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.