[]

Edirne

Edirneye gidicez de turla mı gidelim yoksa kendimiz mi?Bir günde tamamlanır mı gezilcek yerler be ciğer olayı?




 
kendiniz gidebilirsiniz. 1 günde fazla sıkışık bi program olur ama olur yani. şehiriçinde her yer yürüme mesafesinde zaten. onun dışında şifahane, meriç köprüsü, karaağaç köyü ve kırkpınar er meydanı arabayla gidilecek mesafeler. ciğerci aydın'da ciğerinizi yiyip keçecizade'den de badem ezmenizi ve deva-i miskinizi aldıktan sonra tamamlamış olursunuz gezinizi.


  • dedim ben sana  (23.03.18 14:36:14) 
Ben de kendiniz gidin diyorum. Sabah erken saatte başlarsanız akşam 5-6'ya kadar gezilecek her yeri gezersiniz. Ciğerci Niyazi bence daha iyi, en azından sıra beklemezsiniz.


  • veys zimmer  (23.03.18 15:25:38) 
Kesinlikle kendiniz gidin. Pazar günü ciğerci aydın kapalı sanırım haberiniz olsun. Niyaziye gidin, çıkın yukarı gömün ciğeri. Canım çekti be :(


  • sylr  (23.03.18 15:40:56) 
Merhaba. Annem Edirneli. Çok gitmişimdir.

Tura hiç gerek yok. Kendiniz gidebilirsiniz.

Selimiye Camii merkezde zaten. Az yürüyerek de Meriç Nehri'ne gidebilirsiniz. Gitmişken belediyenin Protokol binasında bir kahve için nehire karşı.

Ciğer konusunda da Aydın'ın sahibi Edirneli bile değil. En iyisi Balıkpazarı'ndaki Kazım ve İlhan Usta Ciğercisi'dir. En Eski bu zaten. Diğerleri sonra açıldı.
  • princess of the anatolia  (23.03.18 18:34:17) 
Ha bir de Keçecizade'den badem ezmesi almayı unutmayın. İyi gezmeler.


  • princess of the anatolia  (23.03.18 18:35:05) 
açılın ben edirneliyim beya sdgsdgsg detaylı yazıcam baştan söyleyim :Dd

edirne bi uçtan bi uca arabayla max 1 saat zaten hocam, tur falan kolpa kendiniz rahat 1 günde gezersiniz.
en izi rota şöyle bişey olabilir yani ben birini gezdirsem böyle gezdiririm heralde;

şükrüpaşa anıtını ilk aradan çıkarırım, zaten şehrin en tepesinde, hem edirneye yukardan bi bakıverirsiniz hem de seslendirmeli falan baya iyi yapmışlardı en son gittiğimde, ordan bayırdan saldınızmı kendinizi, carrefourun oralar ayşekadın, oralar hep eski yerli yerleşim amma gezilcek biyeri yok, ana yoldan dümdüz 10dkda çarşıya varırsınız, çarşıda gezilecek yerler selimiye camii, eski cami, üç şerefeli cami (fetönün bi dönem müezzinlik yaptığı, içindeki camda yattığı da bi camidir, gerenksiz detay olarak geçeyim :D) he bide motto şu hocam (selimiyenin yapısı, üç şerefelinin kapısı, eski caminin yazısı), selimiye arasta, alipaşa çarşısı, yani bide tarihi bedesten var ama tavuk dönercilerin istilası altında gezilecek bişeyi yok :Dd

selimiyeden başlarsınız hocam, altı selimiye arasta zaten, ordan eski camiye geçersiniz ki hat yazıları gerçekten efso, ordan eski camiye geçersiniz, camilerde 2şer rekaat namazdı falandı filandı, sonra eski camiden direk saraçlar caddesine de gidebilirsiniz, ciğerci aydına da gidebilirsiniz, aydın bedestenin altında kalıyo uzun sıradan anlarsınız, zaten artık pazar da açıyor diye biliyorum ama el değiştirdi diyolardı net bişey diyemiycem.

ordan şaraçların başına geçip üç şerefeliyi gezebilirsiniz hem bahçesinde çay da içebilirsiniz opsiyonel :D, alipaşa da saraçların başından başlar zaten ordan onu da aradan çıkarırsınız, şimdi alipaşa son kapıdan çıkıp daha da aşağıya giderseniz karaağaç yolu, ha ben karaağaça en son giderim öncesinde bi külliyeyi de gezeyim de uzun yolları aradan çıkarayım derseniz ki yine ben öyle yapardım, külliye biraz uzakta yıldırımda, ama külliyeyi kesinlikle tavsiye ederim gitmeden olmaz.

külliyeden karaağaca geçersiniz, karaağaç edirnenin en güzel yeri hocam, tartışmasız. karaağaçta lozan anıtı, meriç köprüsü var gezilecek yer, ama çokça kafe restaurant mevcut, lalezarda meriç kıyısında yemek yiyebilirsiniz mesela, sonra tekrar tarihi karakolda köprünün kıyısında çay içersiniz, misss.

İsteğe bağlı av köşküne de gidebilirsiniz, orman falan çay kahve ama opsiyonel yani :D

hee bide kırkpınar alanına kırkpınar harici gitmenin bir anlamı yok, mum heykeli var, aliçonun heykeli falan var, kelle taşı falan filan hani esas olay kırkpınar zamanında ama vakit kalırsa gidilebilir de çokta şey değil yaaenne.

yukarda da yazmışlar badem ezmesi, devai misk, kavala kurabiyesi falan tadın hocam ne varsa :D

yazdıktan sonra baktım baya da bi gezilcek yer varmış bee, inş atlamamışımdır biyeri :d iyi eğlenceler
  • atadam  (24.03.18 01:02:40) 
1 gun fazla. 2-3 saatte tamamlanir. Ucuzsa turla gidin, belki bilmediginiz seyler ogrenirsiniz rehberden. Normalde tura hic gerek yok.


  • stavro  (24.03.18 01:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.