[]

İnsan sevmediği işi sevebilir mi?

Selamlar,

Hiç ilginizin ve yeteneğinizin olmadığı bir alan düşünün. Zeka ve yetenek ne kadar göreli olsa da yine de böyle bir alan olsun. Sırf iş için bunu öğrenmek zorundaysanız kendinizi nasıl motive edersiniz? En ufak hatada moralinizi bozar mısınız? Ömrünüzü nefret ede ede geçirebilir misiniz? Yoksa "her şey paradır, para kazandıkça severim." diye mi düşünürsünüz?

Yoksa görünen köy kılavuz istemezdir ve bu alanda olmamalı mısınızdır ve sevdiğiniz bir alan mı ararsınız?

Kusura bakmayın kapalı anlatım için. Ama istediğiniz gibi eyyorlayabilirsiniz.

Kısaca soru: Hayatınızı hiç sevmediğiniz bir iş yaparak geçirebilir misiniz? Hayalgücü, atış serbest. Tecrübesi olan varsa paylaşabilir.

Teşekkürler.

 
hayatimi muhtemelen oyle geciremem ama bir suresini oyle gecirebilirim. bir de isin ne olduguna bagli, tanidikca seversin durumu da olabilir.


  • kuehles blondes  (23.03.18 10:28:12) 
Sevebilirsin ama soyle bir durum var. Ofis ici is yapiyorsan ve istemedigin bir is takibiyse sevebilirsin ama ofis ici is yaparken hadi cik pazarlama yap kapi kapi dolas, abi cek, yaltaklan, yuzlerine gul gibi bir durum olursa ve karakterine aykiri ise yapamazsin. Ne kadar sevmedigin bir is senin bahsettigin?


  • ykyt  (23.03.18 10:35:25) 
hayatin boyunca istemedigin seyleri yapmak zorunda kalacaksin. o acidan olaya profesyonel bakip + - olayi yap. ve de kendini motive edecek bir seyler bul.


  • kveldulv  (23.03.18 10:36:06) 
1 senedir sevmediğim bir işi yapıyorum. Daha doğrusu sevmediğim bir mesleğim var, hangi alanında olursam olayım mutlu olmayacağımı biliyorum.

Hayatımı bu işi yaparak geçirmeyeceğimi biliyorum ama çok net planlarım yok şu an. Bir süre daha bu mesleği yapıp doğru zaman gelince tamamen bırakabilirim diye umuyorum.
  • ms brownstone  (23.03.18 10:36:55) 
Geçici bir süre dişimi sıkabilirim de, bu süre boyunca neyi sevdiğimi, nerede yetenekli olduğumu keşfetmeye çalışır; o alana nasıl yöneleceğimi planlarım. Sonunda sevdiğim işe döneceksem, bu uğurda bazı yılların çöpe gitmesine razı olurum.

Şu anda anam ağlasa da sevdiğim bir işi yapıyorum, parmağımın ucuyla yapabileceğim kadar rahat ama sevmediğim işe tercih ederim.
  • aychovsky  (23.03.18 10:44:26) 
2 senedir benzer durumun içindeyim.

Y.dışı ve belki de bir daha hiçbir yerde kazanamayacağım bir para aldığımı düşünsem bile, yok yani bu şekilde hayat geçmez kafasındayım.

Bazen her şey gerçekten para değil. Her sabah, bir an önce akşam olsalar ile geçmiyor, geçmez.

Hakkımızda hayırlısı.
  • tsubasa  (23.03.18 10:50:54) 
hayır. hemen iş değiştirmek için girişimlere başla.

mesleğini kullanarak girebileceğin yeni mecralar var mı? şu anki işin bu konuda yardımcı olabilir mi? avantaja çevirebilir misin?

en önemlisi de, hangi işi yapmak istiyorsun? heyecan yapıp anında bırakma, ama fırsat kolla. uygun zamanı bulunca da geçiş yap.

bu geçişi sert bir şekilde yapmak zournda değilsin, yumuşak geçiş de olabilir...
  • babilbaligi  (23.03.18 10:51:46) 
Hayatımı sevmediğim bir iş ile geçiremedim. Ve tüm şartları zorladım. En son istifa ettim.


  • kablelvuku  (23.03.18 11:34:52) 
şartlar beni o işte çalışmaya zorluyorsa çalışırım. ancak karşılığını mutluluk olarak alamıyorsam, daha fazla para olarak almayı beklerim. iyi bir para karşılığında sevmediğim bir işte çalışırım. kazanacağım parayı, daha iyi bir hayat/iş için kullanma imkanım yoksa, kendimi mutlu edebilecek şeyler için harcamaktan çekinmem. ancak para her şey de değildir.


  • booty hunter  (23.03.18 11:43:33) 
insanların yüzde doksanı, belki daha fazlası yaptığı işe bayılmıyor. mecburiyet. sevmek zorunda değiliz.


  • captainobvious  (23.03.18 11:44:57) 
Sevilen iş diye bir şeye inanmıyorum sevilecek bir şey olsa karşılığında para almazdık.

İş sevilmeyen bir şeydir
  • selamun aleykum kitty  (23.03.18 14:14:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.