[]

bu borç icra veya banka hesabi blokesine neden olur mu?

bugun bilmem ne hukuk burosundan aradilar. babamin uzerine olan ev telefonu nosuna 2013 yilindan telekom telefon borcu varmis. odedigimizden eminim dedim. kapatmamissinizdir hatti falan dedi. bugun abime sordum ben zamaninda kapatilmasi icin gerekenleri yaptim falan dedi. babam 1.5 sene once vefat etti. ama adresleri benim tel nomu falan biliyorlar. 500 liraymis borc. issizim zaten odemek istemiyorum. gelip laptopumu falan alabilirler mi veya bankadaki parami alabilirler mi?




 
Son yıllarda mantar gibi türeyen bir takım firmalar/şirketler var - yada artık ne denirse. X hukuk bürosu, Y Varlık vs gibi. Bunlar örneğinizdeki gibi telefon operatörleri ve banka borçlarını devralıyorlar. Yani bankalar (veya operatörler vs) tahsil edemediği alacakları bu tür firmalara satıyor. Bu işin bile bir piyasası olmuş durumda ne yazık ki.

Bunların en önemli özellikleri bu alacakları tahsil edebilmek için sürekli ama sürekli arayıp, msj atıp taciz etmeleri, her tür baskıyı uygulamaları. Adresiniz elimizde, şu şu adrestesiniz haciz için geliyoruz, banka hesaplarınıza bloke konulacaktır vs derler sürekli. Bunları yapmaya da yasal olarak hakları var - diye biliyorum (hukukçu değilim).

Önemli olan gerçekten eskiden kalan bir borç olup olmadıgını öğrenmek. En güzeli bahsettiğiniz operatörden bunu kesin olarak öğrenin. Borç var mı eskiden, varsa kime devredilmiş, borçlu olarak kimin adı görünüyor vs.

Eğer kesin olarak borç varsa ve siz ödemek zorundaysanız bir şekilde o hukuk bürosuyla anlaşma yoluna da gidebilirsiniz, borcu taksitlendirebilirler belki. Yalnız şunu unutmayın: olur da taksitlendirme anlaşması yapılırsa ve o durumda da taksitler ödenmezse o zaman bazı yaptırımları da uygulama hakları var.

Başınız sağolsun bu arada. Alacaklının vefatı durumunda borç mirasçılarına kalıyor diye duymuştum ancak emin değilim.

Size tavsiyem bir avukata danışın, olmazsa burada duyurudan varsa bir avukata sorun. Ayrıca eskiden kalma borç olup olmadıgını da mutlaka öğrenin.
  • cymbelina  (22.03.18 18:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.