[]

milliyetçilik neden lazımdır?

sb+ kendi irademle seçmediğim bir ülke için neden duygu besleyeyim ?




 
@acemi milliyeçilik değil


  • follow rivers  (22.03.18 00:43:01) 
Aileni onu bunu hicbir seyi sevmiyorsun sanirim . Iradeyi falan bosver, altindaki psikolojik etkene kafa yor analiz yap tavsiyem. Sorumluluktan kacan bir yapin mi var? Fedakarlik sana gore ne ifade ediyor?

Eger ben iradem disi secmediğim hicbir seyi sevmem diyorsan orada durmalisin. Bunun arkasinda ya kibir vardir ya baska bir sey.
  • imelih  (22.03.18 00:49:07) 
kendi iradenle seçmediğin bir hayatı yaşıyorsun ama


  • burya  (22.03.18 00:54:31) 
Besleme, senin beslediğin ülke seni kabul ediyor mu bakalım.


  • gozu acik sevisen yahudi  (22.03.18 00:58:12) 
Leş gibi ergen kokuyor başlık.

Bana göre lazım değildir. İsteyen milliyetçi olur, istemeyen olmaz bunda darılacak bozulacak bir şey yok. Ben milliyetçi değilim diye vergi mi kaçıracağım veya suç mu işleyeceğim?

Devlet sistemi karşılıklıdır. Sen devlete vergi verirsin, temsil ettiği ülke sınırları içinde çalışırsın, katma değer yaratırsın. Buna mukabil devlet sana asayiş, barış, huzur, eğitim, sağlık hizmetleri vs sunar.

Beğenmezsen bunu, beğeneceğin bir ülkeye gidersin orada bu karşılıklı anlaşmaya dahil olursun. Bazısında sıkı bir ilişki vardır(sosyal devlet yüksek vergi vs), bazısında gevşek(abd bazı eyaletler), bazı ilişkiler de Türkiye'deki gibi tek taraflı işler. Devlet hep alır hiç vermez, sonra da milliyetçilik propagandası yapar.

Milliyetçilik de din gibi bir duygu sömürüsünden ibarettir.
  • bos gezenin bos ustasi  (22.03.18 01:16:53) 
Kuresellesmemis dunyada ailen, sevdiklerin, arkadaslarin senin milletini oluşturduğu için onlari koruma ve yanlarinda bulunmak icindir bence.


  • japon askeri  (22.03.18 01:31:23) 
o zaman onun icinde de yasamayacaksin. sececegin ulkelerin seni benimseyeceginden emin ol bu arada.


  • baldur2  (22.03.18 01:47:28) 
lazım değildir.


  • biravekahve  (22.03.18 02:06:03) 
adı milliyetçilik ya da yurtseverlik veya vatanseverlik olur lazımdır. ama genelde "vatanseverlik, alçakların son sığınağıdır" ki bence bazen(?) ilk sığınağı da oluyor pekala. alçakların "son sığınağı" olduğunu ise yaşıyoruz zaten.

bilemiyorum altan... son yıllarda giderek dini ve milli duygularım zayıfladı (sanırım?).
  • runagain  (22.03.18 04:26:11) 
politikacılar için lazımdır. din gibi.
sayesinde kaos, öfke, korku oluşur. bu da işlerine gelir.

adamın büyük babası yunanistanda kalsa şimdi türklere küfredecek kişi, dede sınırı geçtiği için rum düşmanı.
ya da anası vaktiyle bi ingilizle evlense ve ingiltereye taşınsa; şu an avrupadaki türklerden şikayet edebilecek kimse, muhtemelen kanında türklükten daha çok arap kanı varken; orta asyayı övüp arap coğrafyasına sövebiliyor.
  • barankovan  (22.03.18 10:16:46) 
Bence kavramlar da biraz karisiyor. Hayatlarimiz ve kisiliklerimiz icinde yasadigimiz topluma gore sekilleniyor. Bu acidan insanin yasadigi ulkeyi, o ulkenin kulturunu falan sevmesi; her ne kadar en basta bunlari secmemis olsa da normal. Ancak buradan hareketle sevmemesi de normal.

Elbette cok olagan disi durumlar vardir, mesela kurtulus savasi bunlardan biridir, ancak bu gibi zamanlar disinda milliyet bir etkilesim aglari butunu, devlet de biz rahat, guvende, huzurlu yasayalim diye olusturulmus profesyonel bir orgut. Insanlarin milliyetlerini kisiliklerinin, daha da kotusu basklarinin kisiliklerinin onune koyduklari noktada isler sacmalasiyor.
  • salihdt  (22.03.18 13:12:11) 
lazım değil. kimse seni de milliyetçi ol diye zorlamıyor.


  • kablelvuku  (22.03.18 13:25:46) 
Lazim falan degildir, bir iluzyondur, beyin yikamadir. Insanlarin kafasinda boyle kuvvetli bir "vatan" olgusu yaratmak pek cok ise yarayabilir liderler adina. O yuzden bu duygulari koruklerler.
Milliyetcilik bir secimdir. Milliyetci olmayan vatan haini falan da degildir. Hem vatan haini nedir?
Ulus kavrami cok uc noktalara tasinmis zihnimizde. Toplim icinde yasayan organizmalar icin kollektif dusunmek mantikli bir yonelim ama o kadar kollektif dusunuyoruz ki kafada yarattigimiz kavram uzerinden savas cikaracak noktaya geliyoruz.
Yukaridaki yorumlarin da bazilari resmen neden kendim secmedigim ulkeye duygu besleyeyim argumanina ofkelenerek yazilmis hatta. Cok guclu duygu milliyetcilik. Aslinda yazmaya useniyorum daha fazla.
"O zaman icinde yasama bu ulkenin" tarzi argumanlar zaten ergencedir. Hatta ergenlik deryasi yukarisi komple.

Gittigin ulke seni kabullenecek mi...
Oncelikle neden baska yere gidesin? Duygu beslemedigin toprak murdar mi oluyor, yasamak haram falan mi oluyor? Guclu duygular beslemedigin olusumdan nefret etmis mi oluyor ya da otomatik olarak? Calisanlariyla sicak iliskilerin olmadigi icin calistigin firmaya istifani basiyor musun, guclu duygular beslemeyince tiksiniyor musun ya da o insanlardan?
Gittin diyelim.
Ulkenin seni benimseyip benimsemesi neden soz konusu? Milliyetcilik duygusu besledigin ulus olgusu bir taraf mi? Karslikli benimseme ve kabullenme durumu mu var? Milliyetcilik duygusuyla yanip tutustugun Turkiye de senin icin yanip tutusuyor mu ya da?

Aslinda soruyu sorarken olayi da ozetlemissin, kendi iradenle secmedigin toprag/millete/ulusa/devlete/topluluga adini sen yok kollektif yapiya neden duygusal olarak baglanasin?
Daha anlatacagim da sikildim bunlari konusmaktan. Milliyetci olan olsun, vatam millet sakarya diye yansin tutussun, mehteri versin falan sikinti yok. Ama milliyetci degilim diyince insana hain, orospu cocugu gozuyle falan bakilmasin, ucmaya gerek yok duygularda.
  • stavro  (22.03.18 15:56:07 ~ 15:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.